Subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlara ek ödeme yapılması teklif edildi

Subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlara ek ödeme yapılması teklif edildi
375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi Meclise sunuldu. Teklif ile sözleşmeli personele, subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, sözleşmeli subay ve astsubay adayları ile uzman jandarma ve uzman erbaşlara yapılan ek ödemenin emekliye ayrıldıktan sonra da devam ettirilmesi amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifimiz ve gerekçesi ekte sunulmuştur.  Saygılarımızla arz ederiz. Ednan ARSLAN/İzmir Milletvekili 

GEREKÇE 

Bu Kanun Teklifi ile: 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin kamu kurumlarında sözleşmeli personele ile ilgili hususları düzenleyen ek 9 uncu maddesinin ikinci fıkrası yeniden düzenlenmektedir. Buna göre; 

Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre kamu iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilen kadrolu personele, sözleşmeli personele, subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, sözleşmeli subay ve astsubay adayları ile uzman jandarma ve uzman erbaşlara ödenmekte olan ek tazminatın bunların emekli maaşlarına eklenmesi öngörülmektedir. Ancak nu miktar, ödenmekte olan emekli maaşının yüzde 25'inden fazla olmaması hükme bağlanmıştır. 

Böylece, ek ödemelerin kamu görevlilerinin emekliye ayrılmaları hâlinde aynı hesaplama yöntemiyle emekli maaşlarına dâhil edilmesi amaçlanarak emekli maaşlarında artış öngörülmektedir. 

375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir. “Bu fikra kapsamında yapılan ve fiili hizmet süresi içerisinde maaş hesaplamalarına dahil edilen ek ödemeler, kamu görevlilerinin emekliye ayrılmaları hâlinde, aynı hesaplama yöntemiyle emekli maaşlarına dâhil edilir. Bu şekilde eklenecek miktar, her halükarda, almakta olduğu emekli maaşının yüzde 25'inden fazla olamaz." 
MADDE 2-Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum