Şube müdürleri ve şeflere 3600 ek gösterge Meclis gündemine taşındı

Şube müdürleri ve şeflere 3600 ek gösterge Meclis gündemine taşındı
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, ek gösterge düzenlemesinde şube müdürü ve şeflerin mağduriyetini şu sözlerle dile getirdi:

İSMAİL KONCUK (Adana) dört buçuk yıl önce bir söz verdi Sayın Cumhurbaşkanı 3600 ek göstergeyle ilgili. Dört buçuk yıl sonra bir düzenleme henüz Meclise gelmedi ama önümüzdeki günlerde geleceğini varsayarak birkaç kelam etmek istiyorum. İnşallah yeni bir problem yaşamayız yani çalışanların maaş hiyerarşisinde yeni bir problem yaşamayız. Ama metnin detayını görmedik, çalışmanın detayını görmedik çünkü kapalı kapılar ardında yapılan bir çalışma her zaman yapıldığı gibi maalesef ama bazı problemler kulağımıza gelmeye başladı. Mesela, müdürler arasında bir eşitsizlik yaratacağı; bilhassa şube müdürleri, şefler arasında bir eşitsizlik yaşatacağı endişeleri bize ulaşıyor. Biliyorsunuz, şube müdürlerinin ek göstergeleri 2200, 3000’e çıkarılıyor; şeflerin 2200, 600 puan artırılarak 2800’e çıkarılıyor.

Şimdi, bir hiyerarşi gözetildiğinde, bu çalışanların ek göstergelerinin de 3600’e çıkarılması gerekir ama böyle olmayacağına dair endişeler var, tereddütler var. Bizlere de e-maillerden mesajlar geliyor. Mutlaka sizleri de bu şekilde uyaran mesajlar gelmektedir. Umarım Çalışma Bakanlığı bu konuyu dikkate alarak bir çalışma yapar ve yeni bir tartışmaya, maaş konusunda yeni bir hiyerarşik probleme vesile olmaz diye düşünüyorum.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
21 Yorum