Taşerondan kadroya geçirilen 4/D'li işçilerin özlük hakları TBMM'de

Taşerondan kadroya geçirilen 4/D'li işçilerin özlük hakları TBMM'de
Taşerondan kadroya geçirilen 4/D'li kamu işçilerin özlük haklarına ilişkin Çalışma Bakanı tarafından cevaplanmak üzere soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü 'nün 96. Maddeleri gereğince Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. A. Tuncay ÖZKAN/ İzmir Milletvekili 

Kamuoyunda yaygın olarak “kamuda taşeron çalıştırılması olarak bilinen uygulama 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde düzenlenmiştir. Buna göre, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılan işçilerin, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi pozisyonunda istihdam edilmeleri sağlanmıştır. 

Ancak kamuda istihdam edilen bu işçilerin ücret ve ikramiye ile özlük hakları başta olmak üzere, çalışma şartları ile ilgili birçok sorunu bulunmaktadır. 

Bu bağlamda; 
1-
Taşeron işçiliği ve alt işveren uygulamasına son verme yönünde çalışmanız var mıdır? 
2- Hukuka aykırı bir şekilde taşeron iş ilişkisi kurulan iş yerlerinin tespit ve denetlemesi yapılmakta mıdır? 
3- Hukuka aykırı bir şekilde taşeron iş ilişkisi kurduğu tespit edilen firmalara uygulanan yaptırımlar nelerdir? Bu firmaların adları nelerdir? Bu firmalar kamudan iş almakta mıdır? 
4- Kamuda taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde kapsam dışı bırakılan tüm işçilere kadro verilmesi ile ilgili bir çalışma var mıdır? Varsa hangi aşamadadır? 
5- Taşerondan kadroya geçirilen işçilerin kamudaki diğer işçiler ile aralarındaki gelir adaletsizliğini gidermeye dönük çalışma var mıdır? 
6- Taşerondan kadroya geçirilen işçilerin, sürekli işçi kadrosunda istihdam edilen çalışanlar gibi emeklilik koşullarını yerine getirse bile çalışmaya devam etmeleri için bir değişiklik yapılacak mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum