TBMM'de sözleşmelilere kadro, memur zammı, yardımcı hizmetler sınıfı ve görevde yükselme görüşüldü

TBMM'de sözleşmelilere kadro, memur zammı, yardımcı hizmetler sınıfı ve görevde yükselme görüşüldü
TBMM'de memurların talepleri görüşüldü! Kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro, memur zammı, yardımcı hizmetler sınıfı, görevde yükselme gibi talepleri Meclis gündeminde dile getirildi.

İYİ PARTİ GRUBU ADINA FAHRETTİN YOKUŞ (Konya) – Bu konuşmamda kamu çalışanlarının yani devlet memurlarının sorunlarını bir kez daha dillendirmek istiyorum. Türkiye’nin önde gelen memur konfederasyonlarından olan Türkiye KAMU-SEN geçtiğimiz haftalar içerisinde Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı gerçekleştirmiştir. Söz konusu toplantı sonrasında yayınlanan bildiride Türkiye Büyük Millet Meclisinden, Hükûmetimizden bazı talepleri var. Bu talepleri burada ifade etmeye gayret edeceğim. Devletimizin olmazsa olmazı kamu çalışanlarımız ekonomik ve sosyal yönden oldukça büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Özellikle son bir yıldır yaşanan pandemi süreci toplumun diğer kesimlerinde olduğu gibi, kamu çalışanlarımızda da büyük sıkıntılara sebep olmuştur.

3600 Ek Gösterge ve Memur Zammı

Türkiye KAMU-SEN Yüksek İstişare Kurulu madde madde şu taleplerde bulunuyor: Covid-19 salgını tüm hızıyla sürerken salgına karşı insan üstü mücadele veren, başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu çalışanları maddi ve manevi olarak desteklenmelidir. Ekonomik gerçekler dikkate alındığında memur maaşlarına ilave zam yapılmak zorundadır. Hâlihazırda açıklanan resmî enflasyonun yüzde 14’leri aştığı 2020 yılında memur maaşları enflasyon farkı dâhil yalnızca yüzde 9,8 oranında artmıştır. Yaşadığımız pandeminin de etkisiyle gıda fiyatlarındaki artış yüzde 21’leri aşmıştır. Aylığın zorunlu harcamaları aynı oranda yükselmiştir. Buna bağlı olarak kamu çalışanlarının ve emeklilerin alım gücü son bir yılda yüzde 11 düşmüştür. Merkez Bankasının faizleri artırması önümüzdeki dönemde enflasyonun daha da yükseleceğinin işaretidir. Kaldı ki bu dönemde memur maaşları altın, gümüş, döviz, gayrimenkul gibi tüm yatırım araçları karşısında yüzde 50’ye varan oranlarda değer kaybetmiştir. Hâl böyle iken yetkili olduğu hâlde etkisini ortaya koyamayan, sözde yetkili sendikalar ve konfederasyonların basiretsizliği nedeniyle 2021 yılında memur maaşlarına yalnızca yüzde 3+3 zam yapılması kararlaştırılmıştır. Bütün bu gerçekler ışığında 2021 yılı için memur ve emeklilere reva görülen bu zammın hiçbir mesnet ve karşılığı bulunmamaktadır. Gerek ekonomik gerçekler gerekse resmî tahminler göz önünde bulundurulduğunda 2021 yılı için memur ve emeklilere yapılması kararlaştırılan yüzde 3+3 zammın güncellenmesi ve geçmiş dönem kayıplarını da karşılayacak şekilde tatminkâr bir maaş artışı yapılması zorunludur. Kamudaki her türlü ayrımcılığa son verilmesini istiyoruz.” diyor sendika bu madde de. “Covid-19 salgını esnasında ayrım yapmaksızın bütün kamu görevlilerimizin yaptığı fedakârlıklar bir kere daha görülmüşken çalışanlarımızı sendikal aidiyetler üzerinden ayrışma, bölünme ve baskı ortamına sürükleyen anlayışı kabul etmiyoruz. Kamudaki her türlü ayrımcılığın bir an önce sonlandırılmasını talep ediyoruz. Evrensel sendikacılığa uygun, uluslararası sözleşmelerde tanınan hakları içeren adil, demokratik ve çağdaş bir sendika ve toplu sözleşme kanunu istiyoruz. Vergi adaletsizliğinin çözülmesi, 3600 ek gösterge uygulamasının tüm memurları kapsayacak şekilde genişletilerek hayata geçirilmesi, bütün ek ödemelerin emekli maaşı hesabına esas alınması, kamuda liyakatin geçerli olması, mülakat uygulamasına son verilmesi, bütün güvencesiz, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi olmazsa olmaz taleplerimizdir.”

Görevde Yükselme Nasıl Olmalı?

Yine, devamla deniliyor ki: “Görevde yükselme ve atamalarda tarafsızlık ve liyakat esas alınmalıdır. Kamu görevlilerinin atanmalarında, görevde yükselmelerinde, tayin ve terfilerinde tarafsızlık ve liyakat ilkelerinden vazgeçilmemesi, idareci kadrolarına hak eden liyakatli kamu görevlilerinin getirilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma barışının birlik, dayanışma ve verimlilik artışının sağlanması için en temel gerekliliktir.” deniliyor bildiride. Bildirinin devamında “Kamu görevlileri arasında kadrolaşmanın, adam kayırmanın, haksızlığın, hukuksuzluğun son bulmasının, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecilerinin tarafsızlığının sağlanmasının, adil bir sınav ve atama sistemiyle çağdaş bir yönetim anlayışının oluşturulmasından geçtiği bilinmelidir.” deniliyor.

Bu kapsamda, özellikle, yönetici atamalarında yazılı sınava dayalı, adil, şeffaf ve tarafsız bir sistem oluşturulmalı, kamuya personel alımlarında mutlak surette yazılı sınava itibar edilmeli, taraflı değerlendirmelere açık sözlü sınav uygulamalarından bir an önce vazgeçilmelidir. Sözleşmeli personel istihdamına son verilmeli, tüm sözleşmeli personel kadroya geçirilmelidir.

Sözleşmeli Personele Kadro Sağlansın

Değerli milletvekilleri, “Kamuda iş güvencesini zayıflatan, her türlü baskı ve istismara açık bir yapı arz eden, 4/B’li, 4/C’den 4/B’ye geçen sözleşmeli, geçici, vekil, idari hizmetli sözleşmeli gibi adlar altında güvencesiz istihdam modelinin kaldırılarak personelin memur kadrolarına geçirilmesi sağlanmalı, kamu kuruluşlarında memur işi yapan işçiler de aynı çerçevede kadroya geçirilerek kamu istihdam yapısı güvenceli bir şekilde düzenlenmelidir.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Genel İdari Hizmetleri Sınıfına Geçirilmeli

Yardımcı hizmetler sınıfı personelinin beklentileri mutlaka karşılanmalıdır. Kamuda liyakat ilkesinin bir gereği olarak yardımcı hizmetler sınıfı da dâhil personel bir defaya mahsus olmak üzere genel idari hizmetleri sınıfına geçirilmeli, bu yolla kamu görevlilerimiz arasında oluşan adaletsizlikler giderilmeli, herkesin eğitim seviyesinin gerektirdiği kadro derecesine yükselmesi sağlanmalıdır. Kamu görevlilerinin acil çözüm bekleyen sorunlarının hazırlanacak bir memur paketi içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasalaşarak çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.” diyorlar. Türkiye KAMU-SEN Yüksek İstişare Kurulu “Yukarıdaki sıraladığımız taleplerimizle birlikte kamu görevlilerimizin bayram ikramiyesi, sosyal yardımların emeklilikte ödenmesi, emeklilere ödenmesi, aile bütünlüğünün korunması, kadın istihdamının geliştirilmesi, kreş ve gündüz bakımevleri açılması, zorunlu rotasyon, sicil ve disiplin uygulamaları, görevde yükselme, atama ve yer değiştirme gibi personelin ekonomik durumunu, verimliliğini ve etkinliğini doğrudan etkileyen konulardaki sorunların sürüncemede bırakılmamasını ve bu sorunların çözülmesi için mutlaka bir memur paketinin hazırlanmasında ısrarcıyız." diyorlar. “Hazırlanacak memur paketinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanunlaşarak sayıları 3 milyonu aşmış olan kamu görevlilerimizin beklentilerinin bir an önce karşılanması sağlanmalıdır.” denilerek sözler bitiriliyor.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
35 Yorum