Toplu sözleşme yaklaşıyor! İşte kamuda çözüm bekleyen sorunlar

Toplu sözleşme yaklaşıyor! İşte kamuda çözüm bekleyen sorunlar
Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci 29. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara'da düzenlenen Yüksek İstişari Kurul Toplantısında kamuda çözüm bekleyen sorunları açıkladı. Önde Kahvecinin memurlara vergi dilimi, 3600 ek gösterge, sözleşmelilere ve yardımcı hizmetlere kadro açıklaması şöyle:

Toplantıda Yaklaşan 6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Kahveci, Türkiye Kamu-Sen’in kırmızı çizgileri olduğunu ve bu sınırlar çerçevesinde ortak hareket edebileceklerini yineledi. 

KAHVECİ: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN MEMUR PAKETİ HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

Kahveci; “Türkiye Kamu Sen toplu sözleşme masasında çalışanlarımızın ve emeklilerimizin hakkını hukukunu koruyacak” diyerek “Memur Paketimizin” bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizerek, çözüm bekleyen sorunları sıraladı:

-Hedeflenen enflasyon üzerinden pazarlık istemiyoruz. Gerçekleşen enflasyonu baz alarak ücret pazarlığı yapılmalıdır. 

-Refah payı uygulamasının yeniden hayata geçmesini istiyoruz. 

-Kamu çalışanlarının mutlaka geçmiş dönemlere ait kayıpları telafi edilmelidir.

-Vergi dilimlerinde sabitleme yapılması hayati önemdedir.

-3600 ek gösterge konusunda verilen sözün hakkaniyetli bir şekilde yapılacak düzeltme ile uygulanması geciktirilmemelidir.

-Sözleşmelilere kadro konusunda da ısrarımızı sürdüreceğiz. Bu uygulamanın tümden kaldırılması gerekiyor. 

-Yardımcı hizmetlere de kadro verilmelidir.

-Tüm gelirlerin emekliliğe yansıtılması kamu çalışanları için önem arz etmektedir.

-Bayram ikramiyesini almayan tek kesim kamu çalışanlarıdır. Bu durumun sona erdirilmesi ve kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi verilmesi piyasaların canlanmasını da sağlayacaktır. 

-Liyakat esaslı görevde yükselme mutlaka kamuda tesis edilmelidir. Mülakatın kaldırılarak, hak edenin hak ettiği kadroya gelmesini sağlamak için “yönetici akademisi” kurulmasını talep ediyoruz. 

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda bekleyen “Memur Paketi” çalışmamız kamuda yaşanan tıkanmanın önünü açmak için eşi bulunmaz bir çalışmadır. Memur paketi içinde saydığımız konulara ilişkin çözüm önerileri mevcuttur. 

Sendikalar Kanununda değişmesi gereken hususlar vardır. Öncelikle toplu sözleşme düzeni değiştirilmelidir. Hizmet kolu toplu sözleşmesinin ayrıca yapılması gerekir. Grev ve siyaset hakkının verildiği bir yasa istiyoruz. Hakem kurulunun yapısının kamu çalışanları lehine kararlar verecek bir düzenlemeyle yeniden oluşturulması gerekiyor. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum