Toplu sözleşmede memurun tavrı teklife bağlı!

Toplu sözleşmede memurun tavrı teklife bağlı!
Memur Sen'in tavrı nasıl olacak? Memurun tavrı teklife bağlı. Memur-Sen Konfederasyonu Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı ve İl Temsilcileri Toplantısı 6. Dönem Toplu Sözleşme gündemiyle bir araya geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur kesiminin tavrının, hükümetin teklifine göre olacağını ifade ederek, hükümetin zam teklifini 12 Ağustos’ta sunacağını ve Memur-Sen’in tavrının bu teklife göre olacağını dile getirdi.

TOPLANTIDA MEMUR SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ
Önümüzdeki iki yılın memur zamlarının görüşülmeye başlandığı toplu sözleşmede yetkili konfederasyon Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar ve İl Temsilcileri bir araya geldiği toplantıda memur sorunlarını görüştü. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı konuşmada, Kamu İşvereni Heyeti’nin geçtiğimiz toplu sözleşmenin neden olduğu memnuniyetsizlikleri göz ardı etmemesi gerektiğini söyledi.

HÜKÜMETİN TEKLİFİNE GÖRE TAVIR
Memur-Sen’in tavrının hükümetin teklifine göre olacağını ifade eden Yalçın, hükümetin zam teklifini 12 Ağustos’ta sunacağını ve Memur-Sen’in tavrının bu teklife göre olacağını dile getirdi. Yalçın, memurların alım gücünün düştüğünü, 2019’da memura verilen zamdan bu yana enflasyonun beklenenin üzerinde çıktığını ve dolar kurunun piyasaya etkisini mutlaka hesaba katılması gerektiğini aktardı.
MEMUR ÖNCEKİ DÖNEMDE DERTLERLE BAŞBAŞA KALDI
Konuşmasına 5. Dönem Toplu Sözleşme’de memurların geçim derdiyle yalnız kaldıklarını ifade Yalçın, “Memurlar geçen dönemde kendilerini geçim derdiyle baş başa bırakan bu yaklaşımı bir daha görmek istemiyor” diye tepki gösterdi. Yalçın, sendika başkanlar kurulu ile gerçekleştirilen toplantının ardından il temsilcileri ile video konferans yoluyla bir araya gelerek, “Toplu sözleşmede memnuniyet üretilmelidir. Biz bu memnuniyeti oluşturacak teklifi kamu işverene sunduk. Kamu işvereni de teklifini sunarken memurların beklentilerini dikkate almalıdır” sözleriyle toplu sözleşmenin hafife alınmaması gerektiğini ifade etti.

“TOPLU SÖZLEŞME, SOSYAL MALİYET ÜRETMEMELİ”
Bir önceki dönem de yaşanan sorunların bir daha yaşanmaması için 6. dönemin önemini ifade eden Yalçın, “6. Dönem Toplu Sözleşme’nin önceki toplu sözleşmelerden farklı. Bu toplu sözleşmenin, neden olacağı bir memnuniyetsizlik ile sosyal maliyet oluşturma potansiyeli daha yüksektir. Çünkü 5.Dönemde mutabakatsızlık oldu ve mutabakatsız geçen sürede ekonomik göstergeler memurun alım gücünü düşürdü. Siyasi irade vereceği teklifte ve yaklaşımda bu gerçeği göz önünde tutmalıdır. Toplu Sözleşme, sosyal maliyet oluşturmamalı, toplumsal memnuniyet oluşturmalıdır” çağrısını yineledi.

Milli Gazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum