TRT'den sözleşmeliye kadro ve ETY açıklaması

TRT'den sözleşmeliye kadro ve ETY açıklaması
Ankara Yıldırım Beyazıt Üni. Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, sözleşmeliye kadro ve ETY detaylarını TRT Haber'de değerlendirdi.

Bakan Bilgin: Ele alacağımız ilk dosya sözleşmeli kamu çalışanları

Konuyla ilgili Zengin, "Yüksek enflasyonla tanışmamız aralık ayında olmuştu ve yükseliş devam etmişti. Öyle görünüyor ki aralık ayı, yüksek enflasyonu yaşadığımız dönemin verilerini aralık ayı daha net bir biçimde görecektir. Dolayısıyla o rakamlara bakılarak yeni düzenlemeler yapılacağı, adım atılacağı Sayın Bakan Bilgin'in sözlerinden anlaşılıyor" diye konuştu. **

EYT sorununda son durum ne?

Bakan Vedat Bilgin'in net bir şekilde çalışma hayatının, emekçilerin sosyal meselelerinin dosyası elimizde dediğini hatırlatan Zengin, "Sayın Bakanımızın ifadelerinden benim anladığım bu konuda da bir adım atılma ihtimali yüksek" dedi.

Çalışmalar ne kadar sürer?

Bakan Bilgin'in ifadesi ile var olan sorunların dosyalarının tek tek açıldığını, bitirildiğinde diğer konuya geçildiğini aktaran Zengin, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi sözleşmeli personel var, ardından aralık ayındaki maaşlar ve diğer hususlar söz konusu. EYT düzenlemesinin aralık ayının ardından gündeme geleceğini düşünüyorum. Şahsen ilerleyen dönemlerde daha kuvvetle muhtemel bir düzenleme yapılacağını düşünüyorum."
TRT

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum