Tüm 4/B’li Sözleşmeli Çalışanlar Kadroya Alınsın!

Tüm 4/B’li Sözleşmeli Çalışanlar Kadroya Alınsın!
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 15-16.04.2022 tarihlerinde Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük ile birlikte İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasındaki şubelerimizin yönetim, denetleme, disiplin, ilçe ve kadın komisyonu üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantılarda konuşma yapan Genel Başkan Geylan, “Tüm istişare toplantılarında üyelerimiz ve teşkilatlarımız ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum.  Bu samimi atmosferi beraber teneffüs etmekten duyduğum memnuniyetimi paylaşıyorum ve herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” dedi. 

Memurun gerçek gündemini kaçıran sözde sendikalara kamu çalışanlarının gerekli tepkiyi en kısa zamanda verecektir.

Geylan, konfederasyon ve sendika olarak saha çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini bildirdi.  Kamu çalışanlarının; haklı taleplerini göz ardı eden değil, her şartta kollayan ve koruyan sendikalara ihtiyacı olduğunu söyleyen Geylan,   memurun gerçek gündemini kaçıran sözde sendikalara karşı kamu çalışanlarının gerekli tepkiyi en kısa zamanda vermesi gerektiğinin de altını çizdi. Genel Başkan, “Kamu çalışanları son yaşanan ekonomik gerçekler ile artık o masada haklarının savunulmadığını çok iyi görmüştür. Kamu çalışanlarının toplu sözleşme masasında temsil yetkisi verdiği sendikalar adam gibi duruş sergilemediği müddetçe  çalışanların kazanımları korunamayacaktır. Bu nedenle artık ‘yeter’ diyoruz. Türkiye Kamu-Sen ve 11 hizmet kolunda Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalar, yetkili olmalıdır. Şunun garantisini veriyoruz: Kararlı, ilkeli, ahlaklı, mücadeleci sendikal duruşu biz sergileriz. Allah’ın izniyle Türkiye Kamu-Sen 2023 Toplu Sözleşmesinde yetkili olacak, kamu çalışanlarının hakları nasıl temsil edilir herkese gösterecektir. Herkes görecek ki, kamu çalışanları, özgür iradeleriyle tercih ortaya koyduklarında, kamusal hayatı işgal etmiş olan sendika görünümlü yapılar sadece savrulmakla kalmayacak, sendika tarihinin sayfalarında yerini alacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Unutulmasın ki; 4/B maddesi,  ‘zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere’ geçici işlerde çalıştırılacak görevlileri istihdam etmek için ihdas edilmiştir.

Genel Başkan Talip Geylan, eğitim başta olmak üzere, birçok alanda devletin asli ve sürekli işlerinin gördürülmesinde 4/B statüsünde kamu çalışanlarının istihdam edildiğini söyleyerek, kamu işvereninin 657 Sayılı DMK’nın 4/B maddesinin ihdas edilme gerekçesine aykırı bir tasarrufu ortaya koyduğunu bildirdi.

Hükümete çağrısını yineleyen Genel Başkan Geylan,  2011 yılında yapıldığı gibi bir kez daha yanlıştan dönülerek tüm sözleşmeli çalışanları kadroya alınması talep etti. Geylan, “Bilindiği gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun memuru tanımlayan 4/A maddesi, asli ve sürekli kamu hizmetlerini yürütenlerin devlet memurları olacağına vurgu yapıyor. 

Unutulmasın ki; DMK’nın 4/B maddesi, ‘zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere’ geçici işlerde çalıştırılacak görevlileri istihdam etmek için ihdas edilmiştir.

Ancak maalesef eğitim başta olmak üzere birçok alanda, devletin asli ve sürekli işlerinin gördürülmesinde 4/B maddesinde kamu çalışanları istihdam edilmektedir.

Yani kamu işvereni, aslında, kanunun ilgili maddesinin ihdas edilme gerekçesine aykırı bir tasarrufu ortaya koymaktadır. Bu noktada Hükümeti, 2011 yılında yaptığı gibi bir kez daha yanlıştan dönmeye ve tüm sözleşmeli çalışanları kadroya almaya çağırıyoruz” dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum