Türkiye Kamu-Sen'den ek zam, refah payı ve enflasyon farkı açıklaması

Türkiye Kamu-Sen'den ek zam, refah payı ve enflasyon farkı açıklaması
Türkiye Kamu-Sen, ek zam, refah payı ve enflasyon farkının memur maaşlarına aylık yansıtılması gerektiğini açıkladı.

Kasım ayı asgari geçim sonuçlarını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “AR-GE Merkezimizin asgari geçime ilişkin her ay düzenli olarak yapmış olduğu çalışma son derece önemli sonuçları içermektedir. 

Geride bıraktığımız Kasım ayı rakamlarına bakıldığında bir kez daha görüyoruz ki, ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun yarattığı olumsuzluklar vatandaşlarımızı zorlamaya devam etmektedir. 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Kamu çalışanlarına altı aylık dönemler halinde verilen enflasyon farkı maaşlarda yaşanan erimenin telafisi noktasında yeterli olmamaktadır.  Hali hazırda gerçekleşen enflasyon memur maaşlarına yapılan zammı aşmış durumdadır. Dolayısıyla, maaşlar erimiştir. Bu erime mutfak masrafları dikkate alındığında enflasyonun da üzerindedir. 

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde aylık harcama kalemlerine ısınma, yakıt gibi yeni eklenecek olan giderlerle kamu görevlilerimiz ve emeklilerimizin geçim sıkıntıları biraz daha artacaktır. 

Bu noktada, Türkiye Kamu-Sen olarak uzun süredir dile getirdiğimiz ek zam, refah payı ve enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması konularında bir an önce adım atılması çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.

ÖNDER KAHVECİ: BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE MEMUR VE EMEKLİLERİMİZ UNUTULMAMALI

2023 yılı bütçesinin TBMM’de görüşüldüğü şu günlerde memurlarımızın mağduriyetlerini giderecek bir adım milyonlarca vatandaşımızı mutlu edecektir. 

Bu başlıklarda atılacak adımlar, hayat pahalılığının memurlarımıza ve emeklilerimize olumsuz yansımalarının giderilmesi bakımından önemli bir adım olacaktır” dedi. 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.