Türkiye Kamu-Sen'den memurlara 10 maddelik talep

Türkiye Kamu-Sen'den memurlara 10 maddelik talep
Sendikalarımızın Genel Başkanları, Genel Merkez yöneticilerimiz ve il temsilcilerimizin katılımıyla telekonferans yoluyla yapılan Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, pandemi dönemi, Türkiye Kamu-Sen'in faaliyetleri ve yaklaşan 15 temmuz yetki sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Kamu çalışanlarının alım gücü maalesef azalmaya devam ediyor. 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 7400 lira civarında, ortalama memur maaşı ise 4.200 TL civarında. Rakamlar ortada. Beceriksiz sendikaların bizleri getirdiği durum ortadadır. Artık yetkili olma zamanımız geldi. Yetkili olduğumuz dönemde bizim yaptıklarımız da ortada. Ek zam talebimizi gündemde tutmaya devam edeceğiz.

1- Memur paketi söylemimiz hala güncelliğini korumaktadır. Bu paketin içindeki maddeler hayata geçerse birçok sorunun üstesinden gelineceği kanaatindeyiz.

2- Sözleşmeli çalışmanın bir an önce bitirilmesi ve kadrolu istihdamın bütün hizmet kollarında geçerli olmasını istiyoruz. İş güvencesi Türkiye Kamu-Sen'in kırmızı çizgisidir. Ücretli öğretmen vekil ebe, vekil hemşire, vekil imam...Böylesine farklı istihdam içerisinde kamu hizmetlerini sürdürmek kolay değil, dolayısıyla sözleşmeli istihdam modelinden bir an önce vazgeçilmelidir.

3- Vergi dilimleri son derece can sıkıcı bir durum. Kamu çalışanlarının ödedikleri vergiler sanıyorum vergi rekortmeni olacak düzeydedir. Memurlar maaşlarını almadan, ihtiyaçlarını karşılamadan devleti olan sorumluluğunu yerine getirmek üzere vergilerini ödüyorlar. Ortada bir haksızlık var bu haksızlığı gidermek için kamu görevlilerini yüzde 15'lik vergi diliminde sabitlemek gerekmektedir.

4- 3600 ek gösterge konusunu söylemekten yorulduk. Sürekli olarak dile getiriyoruz, "Gelin bunu bir an önce hayata geçirelim" diye. Salgın döneminde kamu çalışanları bunu fazlasıyla hak ettiler. Sayın Cumhurbaşkanının sözü bir an önce yerine getirilmelidir. Türkiye Kamu-Sen bu konuda çok ciddi bir çalışma yaptı ve o kanun teklifi Plan Bütçe Komisyonu'nda bekliyor. Bir milletvekili ek göstergenin çok zor olduğunu söylüyor, şu süreç maliyet hesabı yapılacak bir süreç değildir. Biz bu konuda ısrarlıyız,bir an önce ek göstergenin çıkmasını bekliyoruz.

5- Yardımcı hizmetlilerin sorunlarını yakından biliyoruz. Bu insanlar emek vermişler, emeğe saygı duymak gerekir. Genel idari hizmetler sınıfına alıp memur kadrosu verilmeli ve bu arkadaşlarımız  motive edilmeli.

6- Belediyelerde sözleşmeli olarak görev yapan personelin durumunu mahkeme sürecini yakından takip ediyoruz. En üst mercilere kadar bu sorunu ilettik. Koronavirüs salgını nedeniyle eylem birimize bir süre ara verdik ancak herkes bilmeli ki Türkiye Kamu Sen hiç bir eylemi yapmaktan çekinmez. Yargı sürecini takip ediyoruz.

7- Tüm ödemelerin emekliliğe sayılması ve bayram ikramiyesi gibi taleplerimiz konusunda ısrarımız devam ediyor.

8- Mülakat sistemine cepheden karşıyız ve karşı çıkmaya devam edeceğiz. Mülakat kul hakkı demektir, her alanda mülakat kaldırılmalıdır.

9- Sendika kanunu çağın gereklerine uyan bir kanun değil, İnşallah bu konuda da bir çalıştay yapıp ilerleyen dönemde kamuoyu ile paylaşacağız.

10- Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve diğer kamu çalışanlarına Şehitlik ünvanı verilmesi konusunda bir talebimiz oldu, onunda takipçisi olacağız.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum