TYP okul güvenlik personelinden devlet büyüklerine çağrı

TYP okul güvenlik personelinden devlet büyüklerine çağrı
MEB e bağlı devlet okullarında öğretmen , öğrenci ve kurum çalışanlarına güvenlik hizmeti veren okul güvenliklerimiz, her yıl aynı sorunlarla uğraşmaktan bıktı. Bir eğitim yılı boyunca sekiz ay çalışabiliyoruz. Hazirandan sonraki üç ay boyunca işsiz olduğumuz için mağdur duruma düşüyoruz.

Toplum yararına proje (TYP) kapsamında İşkura bağlı olarak devlet okullarında çalışan güvenlik görevlileri işlerinde süreklilik istiyor.

Her yeni eğitim- öğretim yılının başında işkura başvuran özel güvenlikler yaptıkları başvuruların ardından; kura, mülakat gibi aşamalardan geçerek geçici süreli olarak okullarda göreve başlıyorlar. Haziran ayının sonuna gelindiğinde ise ; çalıştıkları işlerinden TYPde bulunan 24 ay kuralı nedeniyle ayrılmak zorunda kalıyorlar.

Toplum yararına proje kapsamında çalışan güvenlikler geçtiğimiz günlerde Watsapp uygulamasında oluşturdukları TYP MEB Güvenlik görevlileri gurubunda bir araya gelerek sorunlarını ve isteklerini yetkili mercilere duyurmak için harekete geçtiler. Okulların Korona virüs salgınından korunmak amacıyla kapalı olduğu şu günlerde, bulunduğu il valiliğinden gelen görevlendirme ile hastane acil servisinde göreve başlayan bir güvenlik arkadaşımız: “Devletimizin bize ihtiyaç duyduğu her alanda seve seve hizmete varız. Covid19 ile mücadele için birçok okul güvenliği hastanelerde etkin bir şekilde güvenlik ve koruma hizmeti veriyor. “dedi.MEB Okul güvenlikleri amaçları doğrultusunda birlikte hareket etmekten memnuniyet duyduklarının altını çizerek; Okul güvenliklerinin işlerinde süreklilik kazanmaları adına elimizden gelen herşeyi yapacağız.

Halihazırda MEB e bağlı devlet okullarında öğretmen , öğrenci ve kurum çalışanlarına güvenlik hizmeti veren okul güvenliklerimiz, her yıl aynı sorunlarla uğraşmaktan bıktı. Bir eğitim yılı boyunca sekiz ay çalışabiliyoruz. Hazirandan sonraki üç ay boyunca işsiz olduğumuz için mağdur duruma düşüyoruz. Aramızda tek başına ev geçindirip, çocuk okutmaya çalışan arkadaşlarımız var. Bizler görevini seve seve yerine getiren güvenlik işçileriyiz. Devletimizden tek isteğimiz işimizde sürekliliktir. Aynı şartlarla çalışmaya talibiz. Yeter ki Aynı okulda süresiz, devamlı olarak çalışmaya devam edelim. “dedi. MHP Sürmene Kadın Kolları Başkanımız Funda OFLUOĞLU da okul güvenliklerinin sorun ve isteklerini duyurmak için TYP MEB Güvenlik Watsapp gurubuna katılarak üyelere mücadelelerinde tam destek verdi.

Yine aynı gurubta bayan güvenlik görevlilerinin temsilcileri olan Meliha Aslan ve Şengül Semerci konuyla ilgili şöyle konuştular:

Bizler okullarımızda görev aldığımız ilk birkaç ayda okulda okuyan öğrenci ve öğretmenleri, okula sürekli gidip gelen velileri, okulun çevresinde öğrenciye ve kuruma zarar verebilecek kişileri tanıyarak bunların önüne geçmek için önlemler almaya başlıyoruz. Takdir edersiniz ki binlerce öğrencinin okuduğu kurumlarda dikkatli davranmak ve onlara gelebilecek zararları hızlıca ortadan kaldırmakla görevliyiz. İşimizi severek yapıyoruz. Ancak sürenin geçici olması motivasyonumuzu ciddi anlamda etkiliyor. Her yıl güvenliğin değişmesi güvenlik anlamında ciddi zafiyetler doğuruyor. Okul güvenliği gibi süreklilik arz eden bir programda geçici işçi vasfıyla çalışmak bizleri tedirgin ediyor. Bizler çalıştığımız okullarda aynı şartlarda sürekli olarak çalışmak istiyoruz. Öğretmen ve öğrenciler güven içinde geleceğe yön verebilsinler diye üzerimize düşeni yapmaya her daim devam edeceğiz. “

Gurupta Erkek güvenlik görevlilerinin temsilcisi olan yönetici Kerem Aydın Mehmet Fatih bey; “ Ülkemizin korona virüs ile savaştığı şu kötü günlerde okullarımız kapalı olduğundan bazı güvenlik arkadaşlarımız geçici görevlendirme ile hastane, belediye karantina merkezleri vb. kurumlarda görevlendirildik. Elbette üzerimize düşeni seve seve yapacağız. Görevimizin başındayız. Ülkemize hizmet vermeye devam ediyoruz. “ dediler....

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.