Ulusal, resmi ve dini bayram günleri çalışan hangi memurlara ilave ödeme yapılır?

Ulusal, resmi ve dini bayram günleri çalışan hangi memurlara ilave ödeme yapılır?
Ulusal, resmi ve dini bayram günleri çalışan hangi memurlara ilave ödeme yapılır?

Ulusal, resmi ve dini bayram günleri çalışan hangi memurlara ilave ödeme yapılır? Dini ve/veya milli bayramlarda görev yapan kamu görevlilerinden bazılarına, bu günlerdeki çalışmalarından dolayı ilave ödeme yapılıyor.

Bu yıl imzalanan ve 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren hüküm ifade edecek olan 4.Dönem Toplu Sözleşmede, dini ve/veya  milli bayramlarda görev yapan kamu görevlilerine ilave ödeme yapılmasına ilişkin uygulamalara ek bazı düzenlemeler de yer aldı.

Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile diğer genel tatil günleri

2429 sayılı "Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun" hükümlerine göre;

-Ulusal Bayram günleri: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve arefesi.

-Resmi Bayram günleri: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayram, 30 Ağustos Zafer Bayramı.

-Dini Bayram günleri: Ramazan Bayramı ve arefesi, Kurban Bayramı ve arefesi.

-Diğer genel tatil günleri: 1Ocak, 1 Mayıs ve 15 Temmuz.

Tatil günlerinde çalışanlara ilave ödeme

Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile diğer genel tatil günlerinde görev yapan kamu görevlilerinden bazılarına, bu günlerdeki çalışmalarından dolayı ilave ödeme yapılmaktadır.

Bu günlerin bazılarındaki çalışmalarından dolayı kamu görevlilerine 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yapılacak ilave ödemelere ilişkin olarak toplu sözleşmede yer alan hükümlere göre;

**Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 24 saat esasına dayalı olarak hizmet veren kuruluşlarında görev yapan personelden dini bayram günlerinde nöbet tutanlara, her nöbet günü için diğer günlere göre 1 saat fazla  (5 saat) ek ders ücreti ödenecek.   

**Cami ve mescitlerde görevli imam-hatip ve müezzin-kayyımlara, dini bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 4 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenecek.

**657 sayılı Kanun kapsamında nöbet ücretinden yararlananlara, dini bayram günlerine ilişkin nöbet ücretleri %20 artırımlı ödenecek. Diyaliz ve ameliyathane hizmetlerinde tutulan nöbetler için ödenen nöbet ücretleri de %50 artırımlı ödenecek.

**Kültür ve sanat  hizmet kolu kapsamına giren kuramlara bağlı kütüphaneler, müzeler, turizm danışma büroları ve kültür merkezlerinde fiilen fazla çalışan personele; ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile diğer genel tatil günlerindeki çalışmalarından dolayı ayda 50 ve yılda 350 saati geçmemek üzere bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin üç katını aşmamak kaydıyla fazla çalışma ücreti ödenecek.

**Cami ve mescitlerde görevli imam-hatip ve müezzin-kayyımlara; ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile diğer genel tatil günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 4 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenecek.

**T.C. Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Anonim Şirketinde 399 sayılı KHK kapsamında görev yapanlara, resmi ve dini bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 3 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenecek.

**Belediyelerin imam, gassal, memur ve şoför unvanlı kadrolarında bulunanlardan belediyelerce yürütülen defin hizmetlerinde fiilen görev yapanlara, genel tatil günü sayılan günlerdeki ve hafta tatili günlerindeki çalışmalarından dolayı, çalıştıkları her gün için bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 3 katının 6 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenecek

**Belediyelerin tabip kadrolarında Devlet memuru veya sözleşmeli personel olarak görev yapanlardan ilgili mevzuatında mahalli idareler tarafından defin işlemleri öncesinde yerine getirilmesi zorunluluğu bulunan hizmetler sebebiyle göreve çağrılanlara, genel tatil günlerinde ve hafta tatili günlerinde her gün için bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 3 katının 6 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenecek

Öte yandan, (yukarıda sayılanlardan ayrı olarak)mesai saatleri dışında kendilerine fazla çalıştırma yaptırıldığı için bu çalışmalarından dolayı fazla çalışma ücreti ödenen kamu görevlilerinin bazı çalışmalarının bayram günlerine denk gelmesi de söz konusu olabilir.

memurunyeri

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.