Üniversite mezunu işçilerin diplomalarına uygun statüde çalışmaları Meclis gündeminde

Üniversite mezunu işçilerin diplomalarına uygun statüde çalışmaları Meclis gündeminde
Bugün (22 Ekim 2019) TBMM Genel Kurulunda konuşan İzmir Milletvekili Murat Bakan, 'Kamu kurumlarında, belediyelerde, KİT’lerde 4857 sayılı Yasa’ya tabi sürekli işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu işçiler yasal düzenlemeyle diplomalarına, mesleki bilgi ve becerilerine uygun statüde çalışmak istiyor yani adalet ve liyakat bekliyorlar. Talepleri talebimizdir, Hükûmeti göreve davet ediyoruz'. dedi.

MURAT BAKAN (İzmir) – Sosyoloji mezunu ve atanamamış öğretmen, manevi destek ve danışmanlık yüksek lisans mezunu, özel eğitim öğretmenliği, bilgisayar işletmenliği, pedagojik formasyon, aile psikolojisi, çalışma yaşamı alanlarında eğitim sertifikaları var fakat bir üniversitede güvenlik görevlisi olarak çalışıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğünde taşeron firmaya bağlı elektrik mühendisi olarak çalışırken sürekli işçi kadrosuna geçirildi. Söylenen, herkes önce düz işçi pozisyona alınacak, ardından pozisyonu geri verilecekti. Sonradan öğrendi ki elektrik mühendisliği diye bir pozisyon yok, şimdi elektrik ustası olarak önceki maaşından çok düşük bir ücretle çalışıyor. Kamu kurumlarında, belediyelerde, KİT’lerde 4857 sayılı Yasa’ya tabi sürekli işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu işçiler yasal düzenlemeyle diplomalarına, mesleki bilgi ve becerilerine uygun statüde çalışmak istiyor yani adalet ve liyakat bekliyorlar. Talepleri talebimizdir, Hükûmeti göreve davet ediyoruz

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.