Üniversite mezunu işçilerin, statü değişikliği talebi

Üniversite mezunu işçilerin, statü değişikliği talebi
Kamu kurum ve kuruluşlarında 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak daimi işçi kadrosunda çalışan üniversite mezunu işçilerin sözü verilen statü değişikliği talebinin yasal düzenleme ile hayata geçirilmesi beklentisi sürüyor.

Üniversitelerin aynı bölümlerinden mezun olup, aynı yerde çalışan, aynı işi yapan ve aynı unvana sahip iki kamu çalışanının statü farkıyla memur ve işçi olarak ayrılması ile aynı özlük haklarından yararlanılamamakta, kamuda iş barışı bozulmaktadır.

Üniversite mezunu olup işçi olarak çalışanların, memur kadrolarına geçirilmeleri anayasal eşitlik ilkesinin de gereği olarak ortada durmaktadır. Kendini geliştirmiş olan memurların görevde yükselme haklarının olduğu gibi; üniversite mezunu işçiler de görevde yükselebilmek için statü değişikliğini talep ediyor.

Statü değişikliği  daha etkin olabilmek, daha fazla sorumluluk alabilmek, akademik ve mesleki gelişimi kamu kurumlarında yaygınlaştırmak adına memuriyet ihdası bekleyen kalifiye personeller olan üniversiteli işçiler, gelişime açık, kalite temelli hizmet anlayışıyla kariyer yapmayı hedefleyen üniversite mezunu işçiler, diplomalarının kendilerine verdiği hakları kullanabilmek istiyorlar.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Üniversiteli işçiler, uzun yıllardan beri devam eden haklı mücadelelerinde birçok çalışma, etkinlik ve ziyaretle ciddi bir kamuoyu oluşturdu. Seslerini hemen hemen her platformda duyuran üniversiteli işçiler, karar merciilerinde bulunanların konuya duyarlı yaklaşımı ile sonuca ulaşacakları günü bekliyor.

KADRO DEĞİL, STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ

Üniversiteli işçilerin kadrosu var. Kadro sorunu olmayan Kamudaki Üniversite Mezunu İşçiler “Kadro değil, Statü değişikliği” istediklerini her fırsatta dile getiriyorlar.

Taleplerinin hazineye herhangi bir yük getirmeyeceği konusunda gerçekçi yaklaşımlarda bulunan ve mezuniyetleri dahilinde pozisyonlarda çalıştırılmak isteyen üniversiteli işçiler, sorunlarının doğru ve kapsamlı olarak ele alınmasını talep ediyor; TBMM’de yapılacak olan yasal düzenleme ile sorunun çözümünü bekliyorlar.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum