Üniversiteli işçiler, emeklilikte yaşa takılanlar ile çırak ve staj mağdurları Meclis gündeminde

Üniversiteli işçiler, emeklilikte yaşa takılanlar ile  çırak ve staj mağdurları Meclis gündeminde
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Meclis Genel Kurulunda üniversiteli işçilerin, emeklilikte yaşa takılanların ve çırak ve staj mağdurların çözüm talebini dile getirdi.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Çalışma yaşamında işçiler âdeta modern köleye dönüştürülmüştür. Taşeronu sona erdireceğiz iddiası sonucu binlerce işçinin taşeronda kalmasını iktidar görmezden gelmektedir. Taşeron firmada çalışanlar kadro beklemekte, bu konuda Cumhurbaşkanı bir adım atmamaktadır. Çırak ve stajyerler işe başladığı gün yaşlılık sigortasına alınmayarak mağduriyetlerin devamına iktidar göz yummaktadır. Üniversiteli işçilere verileceği söylenen özlük hakları altı yıldır verilmemiştir. “Emeklilikte yaşa takılan” olarak bilinen emeklilik hakları gasbedilenler de emeklilik haklarının işe başladıkları koşullarda verilmesini istemekte ve beklemektedir. Emeklilerin intibak düzenlemesi de yapılmamış ve emekliler çok zor koşullar altında yaşamaktadır. Çalışanların sorunlarına iktidar çözüm üretmelidir.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.