Üniversiteli işçiler, emeklilikte yaşa takılanların, 4/D işçiler, kiralık araç şoförleri ve belediye şirketlerinde çalışanlar TBMM gündeminde

Üniversiteli işçiler, emeklilikte yaşa takılanların, 4/D işçiler, kiralık araç şoförleri ve belediye şirketlerinde çalışanlar TBMM gündeminde
Üniversiteli işçiler, emeklilikte yaşa takılanların, 4/D kamu işçiler, kiralık araç şoförleri ve belediye şirketlerinde çalışanların talepleri TBMM gündeminde dile getirildi.

ÖMER FETHİ GÜRER (Devamla) – Biliyorsunuz, ülkemizde geniş tanımlı 10 milyona yakın işsizimiz var. Bunun yanında iş yerinde çalışanlar ne yazık ki açlık sınırının altında ücret alıyorlar. Üniversiteli işçiler kamuda bekledikleri statü değişikliğine beş yıldır eremediler. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini ne yazık ki iktidar görmezden geliyor, bu konuda da düzenleme yapmıyor. Keza kamuda taşeron firmada çalışanlar, Millî Eğitim Bakanlığında, Sağlık Bakanlığında, Ulaştırma Bakanlığında, Tarım ve Orman Bakanlığında kadro bekliyorlar. Millî Eğitim Bakanlığında taşeron firmadan geçen, 10 ay çalışıp 2 ay işsiz kalanlar var. Çalışma yaşamı sorunlar yumağı. Çalışma Bakanı da çıkıp emeklilere ödenen ücret toplamını anlatarak iyi bir şey yapmış gibi görünmeye çalışıyor. Oysa hakkını insanlara veriyor. Bizim yapacağımız buradaki sorunları ortadan kaldıracak düzenlemeleri gerçekleştirmek. 

Evlerine nasıl ekmek götüreceklerini düşünüyorlar. Gerçek anlamda Karayollarında, PTT’de Demiryollarında, Ulaştırma Bakanlığının diğer birimlerinde, Orman’da, Millî Eğitimde yaşanan olumsuzlukların da ortadan kaldırılmasının gerekliliğine dikkat çekiyorum. Bu anlamda, kamuda kiralık araç şoförlerine dahi, yani o genel müdürlerin, üst düzey makam sahiplerinin araçlarını sürenlere dahi ne yazık ki kadro verilmedi. Belediye şirketlerinde çalışanlar asıl kadroya alınmadı. Bunların yaşadığı mağduriyetlerin yanında iki yıldır taşeron firmadan KHK’yla geçenlerin hakları dahi verilmedi. Belediyelerde, il özel idaresinde beş ay yirmi dokuz gün çalıştırılıp işten çıkarılanlar var. Bu mağdur kesimleri görelim diyorum. Bu bağlamda, Sayın Başkan çok Teşekkür ediyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.