Unvanlara göre yeni memur maaşlarını Maliye Bakanlığı açıkladı! İşte zamlı güncel emekli ve memur maaş listesi!

Unvanlara göre yeni memur maaşlarını Maliye Bakanlığı açıkladı! İşte zamlı güncel emekli ve memur maaş listesi!
Unvanlara göre 2018-2019 yeni memur maaşlarını Maliye Bakanlığı açıkladı. TÜİK tarafından, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması üzerine Maliye Bakanlığı da 15 Temmuz 2018'de en düşük memur ve emekli aylığı tutarlarının ne kadar olduğunu duyurdu. Milyonlarca memur (Hemşire, Komiser, mühendis, profesör, avukat, vaiz maaşları ile öğretmen ve kaymakam ), sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları da belli oldu. İşte enflasyon zammı sonrası güncel emekli ve memur maaş listesi

Unvanlara göre 2018-2019 yeni memur maaşlarını Maliye Bakanlığı açıkladı. TÜİK tarafından, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması üzerine Maliye Bakanlığı da 15 Temmuz 2018'de en düşük memur ve emekli aylığı tutarlarının ne kadar olduğunu duyurdu. Milyonlarca memur (Hemşire, Komiser, mühendis, profesör, avukat, vaiz maaşları ile öğretmen ve kaymakam ), sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları da belli oldu. İşte enflasyon zammı sonrası güncel emekli ve memur maaş listesi

2018 Yılı Temmuz Döneminde Kamu Görevlileri ve Emeklilere Yapılan Zamlar

2018 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme ile belirlenmiştir.

- 2018 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde, 2017 yılının ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranından kaynaklı olarak verilen enflasyon farkıyla birlikte toplamda %5,69 oranında artış yapılmıştır. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları da 2017 yılının ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyona bağlı olarak %5,69 oranında artırılmıştır.

- 2018 yılı Temmuz ayından geçerli olmak üzere ise kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde %3,5 oranında artış öngörülmüştü. 2018 yılı ilk altı aylık döneminde enflasyon %9,17 gerçekleşmiştir. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak, ilave enflasyon farkıyla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde Temmuz ayından geçerli olmak üzere toplamda %8,65 oranında artış yapılmıştır. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise %9,17 oranında artış sağlanmıştır.

Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 2.893 TL'den 3.133 TL'ye, en düşük memur emekli aylığı 1.978 TL'den 2.149 TL'ye yükselmiştir.

Bu artışlar neticesinde 2018 yılı Ocak ve Temmuz dönemleri itibarıyla bazı kamu görevlilerinin net görev aylığı aşağıda yer alan Tablo 1'de gösterilmektedir.

Tablo 1: 2018 Ocak ve Temmuz Dönemleri İtibarıyla Kamu Görevlilerinin Aile Yardımı Dahil Net Maaşları (TL)

(*) Maaş hesaplamalarına, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler dahil edilmemiş, aile ve çocuk yardımı ödeneği ise dahil edilmiştir. Aile yardımı ödeneği hesabında çalışmayan eş ve 2 çocuk (0-6 yaş grubu ve diğer) esas alınmıştır.

AA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum