Unvanlarına göre kadro ve/veya aylık derecesi 1'e düşen memurların ek göstergesi ne oluyor?

Unvanlarına göre kadro ve/veya aylık derecesi 1'e düşen memurların ek göstergesi ne oluyor?
Kaymakam, Maarif Müfettişi, Şube Müdürü, avukat, öğretmen, Emniyet Müdürü , Gelir Uzmanı, Müdür, Araştırmacı, Şef, Bilgisayar İşletmeni, VHKİ, Memur, Şoför, Sekreter, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, İnfaz Koruma Memuru, Zabıt Katibi, Zabıta Memuru, İtfaiye Amiri ve Yardımcı Hizmetler Sınıfında olanların kademe derece olarak 1'e düşmesi durumunda ek göstergeleri nasıl değişiyor?

Yükseköğrenim mezunu olarak çeşitli unvanlardaki kadrolarda görev yapan Devlet memurları, başka unvanlı kadrolara geçmeleri hali hariç, genellikle bulundukları unvanlarda kadro ve/veya aylık seviyesi bakımından 1. dereceye kadar yükselebilmekte ve bu seviyeden emekliye ayrılmaktadırlar.

KADRO/AYLIK DERECENİZ 1 OLUNCA EK GÖSTERGENİZ NE OLUYOR?

Memurların aylık maaşları ile emeklilik haklarının belirlenmesinde esas alınan unsurlardan birisi olan ek göstergeden belli bir unvanda en yüksek seviyede yararlanılabilmesi, o unvanda kadro ve/veya kazanılmış hak aylık seviyesi bakımından 1. dereceye ulaşılması ile mümkün olabilmektedir.

Öte yandan, Devlet memurlarının kadro unvanları itibariyle belirlenen ek göstergeler her unvan için aynı seviyede olmazken, ek göstergesi hiç olmayan kadro unvanları da bulunmaktadır.

Farklı kadro dereceleri olan unvanlarda (sadece 1. derecede kadrosu bulunan unvanlar hariç) yükseköğrenim mezunu olarak görev yapan Devlet memurlarından bazılarının, kadro/aylık dereceleri 1 olduğunda ek göstergelerinin ne kadar olacağı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Kadro ve/veya aylık derecesi 1'e yükselen Devlet memurlarından bazılarının ek göstergesi

Kadro Unvanı

Aylık/Kadro Derecesi

Ek Gösterge

*Kaymakam

1/4

1

4800

4000

*Bakanlık Müfettişi, Maarif Müfettişi, merkaz kariyer Uzman (mali hizmetler uzmanı hariç),

*Uzman Tabip, Tabip, Diş Hekimi, Uzman Veteriner Hekim, Veteriner Hekim, Eczacı, Biyolog

*Yüksek Mühendis, Mühendis, Yüksek Mimar, Mimar, Şehir Plancısı, Bölge Plancısı

1

3600

*Avukat

*Öğretmen

*Din Hizmetleri Sınıfında olup dini yükseköğrenim görmüş olanlar

*Jeolog, Hidrojeolog, Hidrolog, Jeomorfolog, Jeofizikçi, Fizikçi, Matematikçi, İstatistikçi, Yöneylemci, Matematiksel İktisatçı, Ekonomici, Kimyager, Teknik Yüksek Öğretmen Okulu mezunları

*Sağlık Hizmetleri Sınıfında olup yukarıda sayılanlar (3600 ek göstergeliler) dışındaki sağlık lisansiyerleri

*Emniyet Müdürü (1.sınıf olanlar hariç), Emniyet Amiri, Başkomiser, Komiser, Komiser Yardımcısı, Polis Memuru, Çarşı ve Mahalle Bekçisi

1

3000

*Defterdarlık Uzmanı, Gelir Uzmanı, İl İstihdam Uzmanı, Mali Hizmetler Uzmanı, Vergi İstihbarat Uzmanı, İçişleri Bakanlığı Planlama Uzmanı, İl Göç Uzmanı, Ürün Denetmeni, Gümrük ve Ticaret Denetmeni, Sosyal Güvenlik Denetmeni

*Teknik Hizmetler Sınıfında olup yukarıda sayılanlar (3600 ve 3000 ek göstergeliler) dışında kalanlar

*Din Hizmetleri Sınıfında olup dini yükseköğrenim görmemiş olanlar

*Sağlık Hizmetleri Sınıfında olup sağlık lisansiyeri olmayanlar

*Şube Müdürü, Müdür, Araştırmacı, Şef, Bilgisayar İşletmeni, VHKİ, Memur, Şoför, Sekreter, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, İnfaz Koruma Memuru, Zabıt Katibi, Zabıta Memuru, İtfaiye Amiri

1

2200

*Yardımcı Hizmetler Sınıfında olanlar

1

0

memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum