Üst düzey yönetici ve mülki idare amirlerinin maaşları da artırıldı

Üst düzey yönetici ve mülki idare amirlerinin maaşları da artırıldı
3600 ek gösterge kanun teklifinde, TBMM Genel Kurulunda verilen bir önergeyle, İl Valililerine ek olarak üst düzey kamu personelinin de maaşlarının artırılması sağlandı.

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ İLE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN MAAŞLARI ARTIRILDI

7417 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Temmuz 2022 tarihli ve 31887 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu kanun ile başta tüm kamu görevlileri ile emeklilerini ilgilendiren ek gösterge düzenlemesi olmak üzere mali ve sosyal haklara ilişkin birçok düzenlemeye yer verilmiştir.

Düzenleymeyle bakanlık il müdürü ve bölge müdürlerinin maaşları Ankara, İstanbul ve İzmir için 1.986 TL, büyükşehir belediyelerindeki diğer iller için 1.655 TL, diğer illerde görev yapanlar için 1.324 TL arttı.

Ayrıca Genel Müdürü maaşı 5.198, genel müdür yardımcısı maaşı ise 3.642 TL arttı.

Kanunun 1’inci maddesi ile 9/6/1930 tarihli ve 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununun ek 5 inci maddesinde yapılan değişiklik ile mülki idare amirlerinin ek ödeme puanları aşağıdaki şekilde artırılmıştır.

Maaş artışları 1 Ocak 2023'ten geçerli olamk üzere yürürlüğe girecektir.

Aşağıdaki içerik özel olarak hazırlanmıştır

7417 sayılı Kanunun 60’ıncı maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen ek 38 inci madde uyarınca Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına ek tazminat verilmiş, diğer üst düzey yöneticilerin ise tazminat puanları artırılmıştır. Söz konusu yöneticilerin maaş artış tutarlarına aşağıdaki tabloda yer verilmiştir.

 Söz konusu maddede ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına ödenen ek tazminatın, ilgili mevzuatı uyarınca en yüksek Devlet memurunun mali ve sosyal hakları esas alınmak suretiyle tespit edilen aylık, ikramiye, her türlü̈ mali ve sosyal hak ile başka bir ödeme veya ücret tavanının hesaplanmasında ya da her ne ad altında olursa olsun ödenmekte olan aylık, zam, tazminat, ücret ve benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmayacağı belirtilmiştir.
gazetememur.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum