Uzman çavuşlara kadro, ek gösterge ve sivil memurluk hakkında soru önergesi

Uzman çavuşlara kadro, ek gösterge ve sivil memurluk hakkında soru önergesi
Sözleşme ile görev yapan uzman çavuşlara mesleki güvence için kadro çalışması yapılmakta mıdır? 6000 sayılı kanun ile yaş haddinden dolayı sivil memurluğa geçirilen uzman çavuşların özlük haklarındaki kayıplar giderilecek midir? Uzman çavuşların ek göstergelerinin düzeltilmesi hususunda çalışma var mıdır? İşte Osmaniye Milletvekili Baha ÜNLÜ tarafından 16 Ekim 2019'da Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi AKAR tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclise sunulan soru önergesi...

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi AKAR tarafından Anayasa'nın 98 inci ve TBMM içtüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 
Baha ÜNLÜ /Osmaniye Milletvekili 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli unsurlarından uzman çavuşların ciddi sorunları bulunmaktadır. Profesyonel ordunun temel taşı olan uzman çavuşlar sözleşme ile görev yaptıklarından dolayı, herhangi bir kanun ve yönetmenliğe dayanmadan sözleşmeleri fesih edilmekte ve mesleki güvenceleri bulunmamaktadır. 
Nöbet, izin, tayin, sağlık, sicil yönetmelikleri, lojman, yemekhane ve orduevi gibi birçok sorunlarının yanında en önemli sorunlarından biri de 6000 sayılı kanun ile mağdur edilmeleridir. Bu kanun ile; 45 yaşına gelen fakat görev sürelerini doldurmamış uzman erbaşlarımız sivil memurluğa geçirilmiş ve emekli olduklarında sivil memur statüsünden emekli edilmişlerdir. Böylece uzman erbaş haklarından faydalanamamışlardır. 2016 yılında yapılan düzenleme ile 45 yaşına kadar çalışabilir maddesi “52 yaş" olarak değiştirilmiştir. Fakat 2016 yılından önce sivil memurluktan emekli edilen uzman erbaşlar ise bu yasadan faydalanamamış ve mağdur duruma düşmüşlerdir. 

Bu bağlamda; 

1. Sözleşme ile görev yapan uzman çavuşlara mesleki güvence için kadro çalışması yapılmakta mıdır? 

2. 6000 sayılı kanun ile yaş haddinden dolayı sivil memurluğa geçirilen uzman çavuşların özlük haklarındaki kayıplar giderilecek midir? 

3. 2016 yılında yaş haddinin "52 yaş" olarak düzeltilmesinden önceki yıllar emekli olan uzman çavuşların mağduriyetleri giderilecek midir? 

4. Orduevleri ve kamplardan faydalanamayan uzman çavuşlar için çalışma yapılmakta midir?

5. Uzman çavuşların ek göstergelerinin düzeltilmesi hususunda çalışma var mıdır?

6. Uzman çavuşlara rütbe ve kıdem ilerlemesi düşünülmekte midir?

7. Tahsis edilen lojman sayısı ve şartlarında düzeltilme yapılacak mıdır?

8. Uzman çavuş emekli maaşlarında iyileştirme yapılacak mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum