Uzman çavuşlara kadro önergesi TBMM'ye sunuldu

Uzman çavuşlara kadro önergesi TBMM'ye sunuldu
Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi AKAR'ın cevaplaması üzerine Uzman çavuşların haklarının iyileştirilmesine ilişkin 14 Haziran 2019 tarihinde TBMM'de soru önergesi verildi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk TBMM’de Hulusi AKAR ’a 5 maddelik 14 Haziran 2019 tarihinde soru önergesi verdi. Milli Savunma Bakanlığında görevli sözleşmeli uzman çavuşların sorunları Bakan Akar’a soruldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi AKAR tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 11/6/2019
İsmail KONCUK /Adana Milletvekili 

1986 yılında 3269 sayılı Kanun'a tabi çalışmaya başlayan “Uzman Çavuşlar” devletin tek “sözleşmeli” personelidir. Kadro verilmesi elzem olduğunu düşünen uzman çavuşlar çalışma şartları ile ilgili hiçbir yönetmelikleri olmadığı ve sorunlarının yıllardır görmezden gelindiğinden şikâyetçiler. 

Bu bağlamda; 

1. Uzman çavuşlar sözleşmeli görev yaptıklarından dolayı, herhangi bir kanun ve yönetmeliğe dayandırılmadan sözleşme fesihleri yapıldığı doğru mudur? 

2. Anayasamızın Aile bütünlüğünü koruyan maddesine istinaden, meslek hayatının büyük bir kısmını garnizonlarda ve üs bölgelerinde ailesinden uzak bir şekilde geçiren uzman çavuşlar için doğu görev sürelerinde düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? 

3. Uzman çavuşların, en azından Astsubay orduevlerinden ve kamplarından faydalanmaları yönünde bir çalışmanız olacak mıdır? 

4. Yıllarca orduya hizmet etmiş uzman çavuşlara, Astsubaylığa geçişlerine imkân sunmak için verilen %7 lik hakkın profesyonel olmalarından dolayı %50'ye çıkarılması söz konusu olabilir mi? Söz konusu değilse gerekçesini açıklar mısınız? 

5. Kadro görevleri dışında işler yaptırıldığı, yapmayanlara mobbing uygulandığı doğru mudur? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.