Uzman Jandarmalara 3600 Ek Gösterge ve Astsubaylık Verilmesi TBMM'de

Uzman Jandarmalara 3600 Ek Gösterge ve Astsubaylık Verilmesi TBMM'de
2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin İçişleri Bakanlığı, bütçesi hakkında konuşmak üzere söz alan MHP, CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri Uzman Jandarmalara 3600 ek gösterge ve astsubaylık hakkı talebinde bulundular.

İYİ PARTİ GRUBU ADINA MEHMET METANET ÇULHAOĞLU (Adana) – 
Sayın Bakanım, ülke güvenliği için hayatlarını ortaya koyan muvazzaf uzman jandarmalarımız iktidardan 3600 ek gösterge ile okulda geçen sürelerinin fiilî hizmetten sayılmasını, karışıklığın giderilmesi için uzman jandarmalar, jandarma yardımcı astsubay olarak isim ve statülerinin de değiştirilmesini beklemektedirler. İsteklerini değerlendirmenizi talep ediyoruz.

MHP GRUBU ADINA SERMET ATAY (Gaziantep) –
Jandarma teşkilatımızda uzun yıllardır fedakârca görev yapan ve personel eksikliği sebebi ile çoğu zaman astsubayların görevini üstlenen, uzman jandarmalarımızın eğitimde geçen sürelerinin -subay ve astsubaylarda olduğu gibi- hizmetten sayılması kanuni bir hak ve gerekliliktir. Jandarma teşkilatımızda bu haktan yararlanamayan tek zümre uzman jandarmalarımızdır, bu bir haksızlıktır. Bununla ilgili yasal düzenleme bir an önce yapılmalı ayrıca uzman jandarmalarımız 3600 ek göstergeden faydalandırılmalıdır.

GÜRSEL EROL (Devamla) – 
Ve gene Jandarmada uzman jandarmalar… Bunların büyük sorunu var. Bunlar, bir yıl okulda okuyan, iki yıl da meslek, ön lisans programı tamamlayarak normalde üç yıl eğitimden gelen meslek grubu. Aslında bir nevi astsubaylık görevini icra eden bir görev ama şimdi yeni çıkan Askerlik Yasası’na göre iki yıllık yüksekokul mezunları astsubay olarak tezkere bırakabiliyorlar ama jandarma uzman çavuşlar üç yıl bu işin eğitimini aldıkları hâlde astsubaylığa geçiş yapamıyorlar. Bunlarla ilgili yeni düzenlemelere ihtiyaç var

 

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.