Uzman ve müfettişlerin emekli maaşı 2021 emekli ikramiyesi ne kadar oldu?

Uzman ve müfettişlerin emekli maaşı 2021 emekli ikramiyesi ne kadar oldu?
Kariyer mesleklerde görev yapan müfettiş ve uzmanlar 2021 yılında emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı ve ikramiyesi alacak? İşte ek gösterge ve makam tazminatlarına göre kariyer meslek personelinin 2021 emeklilik hakları...

İşte kariyer mesleklerden olan müfettiş ve uzmanlar emekli olduklarında alacakları 2021 emekli maaş ve 2021 emekli ikramiye miktarları...

MÜFETTİŞ VE UZMANLARIN EMEKLİ MAAŞ VE İKRAMİYESİ NE KADAR?

Kamu kurum ve kuruluşlarında Müfettiş ve Uzman unvanlı kariyer mesleklerde görev yapan personelin ek gösterge ve makam tazminatı göstergeleri farklılık gösterebildiğinden, ekliye ayrıldıklarında alabildikleri emekli maaşı ve ikramiyesi miktarı da farklı olabilmektedir.

Mesleğe özel yarışma sınavıyla “Uzman Yardımcısı” veya “Müfettiş Yardımcısı” olarak alınan ve belirli süreli meslek içi eğitimi tamamlamalarının ardından özel bir yeterlik sınavı sonucuna göre müfettiş ve uzman kadrolara atanan ve 1 inci derece kadroda görev yapanlar hakkında; 3600 veya 2200 ek gösterge ile "2000" veya "1000" ya da "0" makam tazminatı göstergesi belirlenmiş bulunmaktadır. Öte yandan, bazı üst kurullarda 15 Ocak 2012  tarihinden önce göreve başlamış olanlar hakkında ise daha yüksek ek gösterge ve makam tazminatı göstergesi söz konusu olabilmektedir.

Ek gösterge ve makam tazminatlarının farklı olması, bu unvanlarda görev yapanların emekliliğe ilişkin haklarında da farklılığa neden olmaktadır.

Uzman ve Müfettiş unvanlı kariyer mesleklerden 1 inci derece kadroda, 1/4 seviyesinden emekli keseneği ve 25, 30,35 ve 40 yıl hizmet süresi ile emekliye ayrılmış olanların 2021 yılının ilk yarısındaki emekli maaş miktarı ile aynı şartlarla 14 Haziran 2021 tarihine kadar emekliye ayrılacak olanların alabileceği emekli maaş ve ikramiyesi miktarları konusunda hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tablo, 15 Ekim 2008 tarihinden önce Emekli Sandığı Kanununa tabi bir göreve başlamış olan Müfettiş ve Uzman unvanı personele yönelik olarak hazırlanmıştır.

Uzman ve Müfettişlerin emekli aylık ve ikramiyesi (2021 yılı ilk yarısında)


*Emekli aylığı hesabına, emekli aylığının %4’ü oranındaki ek ödemeler dahil edilmiştir.

memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.