Vali ve kaymakam maaşlarına zam! 4 bin ila 6 bin 700 lira arası artacak

Vali ve kaymakam maaşlarına zam! 4 bin ila 6 bin 700 lira arası artacak
Ak Parti Milletvekili Orhan Yeğin yaptığı açıklamada, Vali ve kaymakamların maaşlarının 4 bin ila 6 bin 700 lira arasında artacağını belirtti.

Ak Parti Milletvekili Orhan Yeğin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada, Vali ve kaymakamların maaşlarının 4 bin ila 6 bin 700 lira arasında artacağını belirtti.

Orhan Yeğin açıklamaısnda "Madde 1’de mülki idare amirliği hizmetleri sınıfına dâhil kadrolarda görev yapanlara ek tazminat ödenmesi düzenlenerek görev aylıklarında iyileştirmeler yapılmaktadır. Bu kapsamda mülki idare amirliği hizmetleri sınıfına dâhil kadrolarda görev yapan personelin hâlen 375 sayılı KHK eki 1 ve 2 sayılı cettvellerde yer alan ek ödeme oranı ve tazminat gösterge rakamın da artış yapılmaktadır. Söz konusu değişiklik 15/1/2023 tarihinden geçerli olmak üzere görev aylıklarına yansıtılacaktır. Böylece mülki idare amirliği hizmetleri sınıfına dâhil personelin; kaymakam, vali yardımcısı, 1’inci sınıf mülki idare amiri, vali gibi görev aylıklarında 2022 yılı Temmuz ayı itibarıyla yaklaşık 4.000 ila 6.700 TL arasında bir artış meydana gelecektir " dedi.

Ancak maaş artışı kanun teklifinde de yer aldığı üzere 1 Ocak 2023'ten geçerli olacak
gazetememur.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum