Veteriner hekimler riskli meslek grupları içine alınacak mı?

Veteriner hekimler riskli meslek grupları içine alınacak mı?
Veteriner hekimlerin riskli meslek grubu kapsamına dahil edilmesi talebine ilişkin TBMM'ye soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda belirtilen sorularımın Anayasa'nın 98, TBMM İçtüzüğü'nün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanmasını arz ederim. 19.01.2021 Dr. İlhami Özcan AYGUN /CHP Tekirdağ Milletvekili 

Kovid-19 pandemisi sürecinde aktif rol üstlenen ve ülkemizde yürütülen milli aşı çalışmalarında birincil rol oynayan veteriner hekimlerimize ve üniversitelerde görev yapan virolog akademisyenlere hak ettikleri değer gösterilmemektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Veteriner Araştırma Enstitülerinde ve özel sektöre ait veteriner aşı ve biyolojik ürün imalatı yapan tesislerde görev yapan veteriner hekimlerimiz, ülkemizin onur kaynağıdır. 

Ne yazık ki Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen aşı çalışmalarında veteriner hekimlerimiz öncelikli grup içine alınmamıştır. Türkiye genelinde görev yapan 32 bin veteriner hekim; hayvan sağlığı, çevre sağlığı ve insan sağlığı kapsamında çok hayati çalışmalar yapmakta iken “sağlık çalışanı” kapsamında görülmemesi üzücüdür. 

Bu bağlamda; 

1) Kovid-19 aşısında; veteriner hekimler neden riskli meslek grupları içine alınmamıştır? 

2) Sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan veteriner hekimlerin yaptığı çalışmalar hangi gerekçeyle riskli görülmemektedir? 

3) Kovid-19 salgınında 14 veteriner hekim yaşamını yitirmiş, yüzlerce veteriner hekim hastalanmıştır. Türkiye'nin en ücra noktalarında 7/24 görev yapan veteriner hekimlerimiz, halkımız ile yakın mesafede çalışmak zorundadır. Veteriner hekimlerin çıkarlarını ve toplum sağlığını korumak için harekete geçecek misiniz? 

4) Veteriner hekimlerin de “sağlık hizmeti" yaptığını ortaya koyarak, riskli meslek grupları içine girmesi için Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca ile görüşecek misiniz? 

5) Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin Tarım ve Orman Bakanlığı ile yaptığı yazışmaları dikkate alacak mısınız? 

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.