Yardımcı Hizmetler Sınıfı İçin Dilekçe Kampanyası! Örnek Dilekçe Haberimizde

Yardımcı Hizmetler Sınıfı İçin Dilekçe Kampanyası! Örnek Dilekçe Haberimizde
Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi hususunda gerekli düzenlemelerin yapılması için Türkiye Kamu-Sen ülke genelinde imza kampanyası başlattı.

Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi hususunda gerekli düzenlemelerin yapılması için Türkiye Kamu-Sen ülke genelinde imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya ilişkin hazırlanan resmi yazıda, şube ve sendika il temsilcileri tarafından toplanacak dilekçelerin 26 Mart 2018 gününe kadar Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliklerinde, Ankara’da ise ilgili sendika genel merkezlerinde toplanarak 28 Mart 2018 tarihine kadar; illerde il temsilcileri, Ankara’da Konfederasyonumuz tarafından yapılacak basın açıklamaları ile Başbakanlık adresine toplu olarak gönderilmesi gerektiği ifade edildi.

Hazırlanan dilekçede yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin ek gösterge, emekli maaşı, atama ve yer değiştirme gibi konularda yaşadığı sorunlar dile getirilerek bu sorunların bir bütün halinde ve bir defada çözülebilmesinin tek yolunun söz konusu personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesiyle mümkün olabileceği belirtildi.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan İsmail Koncuk, ”kamu personeli içerisinde kanayan bir yara haline gelmiş olan yardımcı hizmetlilerin sorunlarının çözümü daha fazla ertelenmemelidir” dedi.  Koncuk açıklamasına şöyle devam etti:

“Konuyu hem kamuoyunun hem de siyasi iradenin gündemine taşımak amacıyla ülke çapında böyle bir kampanyayı gerekli gördük. Ben üyemiz olsun ya da olmasın bütün yardımcı hizmetler sınıfına dahil personelimizin istisnasız olarak bu dilekçeleri imzalayarak genel merkezimize ulaştırmalarını istirham ediyorum. Kampanyamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Türkiye Kamu-Sen olarak, kamu görevlilerimizin yanında olduğumuzun ve her platformda haklarını savunmaya ve sorunlarını çözmeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum.”

T.C.

BAŞBAKANLIK MAKAMINA

…………………………………………..            Bakanlığı bünyesinde Yardımcı Hizmetler Sınıfına tabi personel olarak görev yapmaktayım. Malumları olduğu üzere Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personelin ek göstergeden faydalanma hakkı bulunmamakta, bu da hem çalışırken aldığımız maaşın hem de emekli olmamız halinde hak ettiğimiz emekli maaşındaki özel hizmet tazminatı oranı payının son derece düşük kalmasına neden olmaktadır.  

Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olmamız nedeniyle eğitim seviyemiz ne olursa olsun üst derecelerde bizler için açılmış kadro bulunmamakta, 657 sayılı Kanunun 67. maddesi de kadro durumuna bağlı olarak derece yükselmesi yapılmasını öngördüğünden, öğrenim durumlarımızla eş değer derecelere yükselmemiz mümkün olamamaktadır.

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümlerinin dışında tutulmamız nedeniyle yer değiştirme konusunda da büyük belirsizlikler ve sorunlarla karşılaşmaktayız.  

Bütün bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda Yardımcı Hizmetler Sınıfında yer alan personelin gerek mali haklarının gerekse özlük haklarının eşitlik ilkesi çerçevesinde düzenlenmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil personelin büyük çoğunluğu idari hizmetlerde, masa başı işlerde görevlendirilmektedir.  Fiiliyatta zaten mevcut olan bu durumun yasal bir zemine taşınması, çalışma hayatında karşı karşıya kaldığımız bu hukuki ayrımcılığın giderilmesi amacıyla Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi hususunda gerekli düzenlemelerin yapılmasını saygılarımla arz ve talep ederim.

                                                                                              İmza                      :

                              

                                                                                              Adı/Soyadı         :

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
42 Yorum