Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılsın ve 3600 ek gösterge verilsin eylemi!

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılsın ve 3600 ek gösterge verilsin eylemi!
Kamu Aşçılar Derneği üyeleri, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’na son verilmesi ve 3600 ek göstergeden kamu aşçılarının da yararlanmaları için toplandılar…

KAMU AŞÇILARI DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Savaş; korku ve sefaletten başka bir şey veremez. Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz. O yüzden güçlü bir şekilde SAVAŞA HAYIR.
Değerli basın mensupları, bizlere destek vermek için buraya gelen değerli meslektaşlarım,
Derneğimizin bu kuruluş yıldönümünde maalesef yine boynumuz bükük.
7 yıllık bu süreçte sesimizi ne iktidara ne muhalefete ne de siz basın mensuplarına duyuramadık. Amerika’da ki insan yerine koyulmayan siyahi vatandaşlar gibi, adı memur olup memur yerine konulmayan bir sınıftan bahsetmek istiyorum. aşçı, garson, kuaför, berber, hizmetli, kaloriferci, teknisyen yardımcısı vb kadrolarda bulunan bu sınıfın içinde bulunan görevi olmadığı halde bütün işleri yaptırılmaya çalışılmakta. Eğitimi, tecrübesi, bilgisi ve becerisi yok sayılarak ister yıllarını aşçılık mesleğine vermiş olsun ya da Milli Eğitim Bakanlığında yeni işe başlamış memur meslektaşım olsun hiç fark etmez amirler tarafından sen sınıfının içindeki her işi yapacaksın, bulaşık yıkayacaksın, temizlik yapacaksın ve abartmıyorum boş zamanında boya badana tamirat yapacaksın denilebilmektedir.

Değerli basın mensupları:
Fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi dört önemli bilimi kapsayan ender mesleklerden biridir aşçılık . Akademik bir meslek olduğu için üniversiteler mesleğimizle ilgili bölümler açmaktadır. Gastronomi bölümlerinin puanları tıp ve hukuk fakültelerinin puanları ile yarışmaktadır. Aşçılık mesleği ile ilgili kitaplar yazılır, filmlere dizilere konu olmaktadır. TV'de prime time de birinci. Kamuda sonuncu… Hastalanınca ilk iş doktora gideriz verdiği tedaviyi uygulayarak iyileşiriz. Kamu kurumlarında çalışan binlerce aşçı yaptığı yemeklerle insan sağlığını korumak için bütün bilgi birikimini kullanır; fakat yemek saatinde koşa koşa gelip ustam, şefim diye hitap edenler karnı doyunca sırtını dönüp verilen emeği unutur. Biz aşçılar acıkınca değil her zaman hatırlanmak istiyoruz. UNUTMAYIN TEKRAR ACIKACAKSINIZ…

Değerli basın mensupları,
2016 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarafından çıkarılan 3795 sayılı kanunla yapılan değişiklik ile bizlerde mezun olmuş olduğumuz okullardan dolayı teknik unvan aldık. Geçen bu süreçte kanunla verilmiş olan unvanlar yok sayılmış. Almış olduğumuz diplomalar havada kalmışlardır. Kanun çıktığı günün sabahında kapatılan Devlet Personel Başkanı ile görüştük ve bizlere hayırlı olsun dedi. 10 dakika sonra bir bürokrat unvan değişikliği sınavını önümüze koydu. Delinin biri kuyuya bir taş atmış
40 akıllı çıkartamamış misali. Kanunla verilen hakkı yönetmelikle katletmişlerdir. Anayasamızdaki hukukun üstünlüğü ilkesini ihlal edilmiştir. Açmış olduğumuz davalar Yüce Türk adaletine emanettir.

Değerli Basın Mensupları.
Ücret emeğin karşılığıdır. Benim çocukluğumdan itibaren ömrüm mutfakta geçti. Mesleki anlamda tüm eğitimlerimi tamamladım.
5 yıl çalışmam sonucu sınavla aldığım kalfalık belgesi yok hükmünde
8 yıl çalışmam sonucu sınavla aldığım ustalık belgem yok hükmünde
40 saat formasyon eğitimiyle almış olduğum usta öğreticilik belgem yok hükmünde Meslek lisesi aşçılık diplomam ile verilen teknisyen unvanım yok hükmünde
Ön Lisans aşçılık diplomam ile verilen tekniker unvanım yok hükmünde
Gastronomi    okumadım    ama    aramızda    okuyan    meslektaşım    var.    Maalesef    o diplomalarda yok hükmünde
Kısacası hayatımı verdiğim, eğitimini aldığım mesleğim yok hükmündedir

Değerli Basın mensupları
Anayasamızda Her Türk vatandaşı kanun önünde eşittir der. Teknik hizmetler sınıfında bulunan bir memur ön lisans aşçılık bitirip tekniker özlük haklarını alabiliyor. Benim mesleğimin diplomasıyla alınan bu hak bana hakkın sahibine verilmiyor. NEREDE EŞİTLİK. Bizlerin emeklilik hayalleri çocuklarımızın geleceği bürokratlar tarafından gasp ediliyor. BU Aşçılık mesleğine yapılan bir zulümdür.

Değerli Basın Mensupları.
Bulunduğumuz hizmet Sınıfında yanında yardımcısı olan tek meslek aşçılıktır. Aynı özlük haklarına sahip,   arasında fark olmayan iki kadro. Biz yardımcı isek bizim neden yardımcımız var?
Yardımcı hizmetler sınıfında mesleğimin hiç bir emaresi yokken bu sınıfta olmak bize artık zul geliyor.
Aşçılık mesleği hak ettiği değer verilmeli sınıf değişikliği sağlanmalıdır
Aşçılar    ve    aşçı    yardımcıları    görevi    dışında    usulsüz    görevlendirme yapılmamalıdır.

Son olarak tüm bu sebeplerden dolayı biz Kamu Aşçıları Derneği olarak mesleğinizin önemli olduğunu ve vasıfsız olarak değerlendirilmemizin akıl tutulmasından başka bir şey olmadığını belirtmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın doğum gününde yapılan bu feryadı artık duymasını istiyoruz.
Acıkınca değil her zaman hatırlanmak dileğiyle teşekkür ederim.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum