Yargıtay’dan 4/D'li sürekli işçilere müjdeli karar!

Yargıtay’dan 4/D'li sürekli işçilere müjdeli karar!
Yargıtay 696 Sayılı KHK ile kadroya geçirilen 4 D’li sürekli işçiler lehine önemli bir karar verdi. Av. Ertan Taşkın yaptığı açıklamada geriye dönük açılan yüzdeliklerle ilgili davalara ilişkin Yargıtay'dan önemli bir karar çıktığını belirtti.

Avukata sor kanalından bir video paylaşan Av. Ertan Taşkın, 4 D’li sürekli işçi kapsamında çalışanlarla ilgili müjdeli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

'Bugün yani 23 Ekim 2020 tarihi itibariyle yüzdelik dilim davası ile ilgili Yargıtay’dan karar çıktı. Sağlık bakanlığı yüzdelik davası ile ilgili işçi lehine esastan işçi lehine bozdu. Yargıtay 22. Hukuk dairesi işçi arkadaşların haklı olduğunu tescil etti. Artık en üst mahkeme olan Yargıtay son noktayı koydu.

Artık Yargıtay son sözü söyledi. İşçinin onayı olmadan işçinin maaşı düşürülemez. Dava açma konusunda işçilerinin emsal karar oldu. Şimdi sendikalar kamu kurumlarına başvurup diğer arkadaşlar için ödeme yapılması için başvuru yapmaları gerekmektedir.

Artık tüm işçi arkadaşlarımız yüzdelik dilimleri için sendikalara dilekçe versinler ve sendikalar da kurumlara bu emsal Yargıtay kararını yazsınlar sonuçlarını görelim.'

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum