Yeni atanan kaymakam FETÖ'den ihraç edildi

Yeni atanan kaymakam FETÖ'den ihraç edildi
İçişleri Bakanlığı’nın FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle görevinden ihraç ettiği 66 mülki idare amiri arasında yeni alınan Kaymakam adayı da var

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra 20 Temmuz 2016'da ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 125 bin 678 kişi kamu görevinden çıkarıldı.

Son olarak FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mülki idare yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt üyeliği şüphesiyle İçişleri Bakanlığı talimatıyla vali yardımcıları ve kaymakamlar açığa alınmıştı.

Yürütülen soruşturmanın tamamlanmasıyla İçişleri Bakanlığı, 26 Temmuz 2022'de FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu belirlenen 66 mülki idare amirinin meslekten ihraç edilmesine karar verdi.

İhraç edilen mülkiye idari amirleri arasında kaymakam ve vali yardımcılarının da bulunduğu öğrenildi. Açığa alınan mülki idari amirlerden bir kısmıysa hukuk müşaviri olarak görev yapıyordu.  

 Listede; 8 kaymakam,1 kaymakam adayı, 14 vali yardımcısı, 2 müfettiş ile 41 hukuk müşaviri yer aldı. 

FETÖ'CÜ KAYMAKAM ADAYI

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
İhraç listesinde, 'kaymakam adayı' olarak yer alan Muhammet Z. ismi dikkat çekiyor. 

2014 yılında, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Z., 2020 yılının haziran ayında Şanlıurfa Valiliği’nde 45 gün staj gördü. Hemen ardından, 2021 yılının eylül ayında Uşak'a bağlı Karahallı'da kaymakamlık görevine başladı. Burada da 5 ay görev yapan Z., şubat ayında İçişleri Bakanlığı bünyesinde tertip edilen yabancı dil kursu için Ankara'ya gitmek üzere görevden ayrıldığını bildirdiği bir veda mesajı yayımladı.

Z., vedasının ardından tam 5 ay sonra da ihraç edilenler arasında yerini aldı. Göreve yeni başlamasına rağmen listeye girmesi ise FETÖ'nün bu kurumlara hala rahatça sızabildiğini kanıtlar nitelikte.
Cumhuriyet

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.