Yetkili sendika Büro Memur Sen: Memurun ek bir zamma ihtiyacı var! İşte seyyanen zam, ek ödeme, 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadro açıklaması...

Yetkili sendika Büro Memur Sen: Memurun ek bir zamma ihtiyacı var! İşte seyyanen zam, ek ödeme, 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadro açıklaması...
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, teşkilat gezileri kapsamında Kırıkkale Olağan Kongresi ve Samsun İl Divan Toplantısına katılarak teşkilat mensupları ve üyelerle bir araya geldi. Toplantılarda ek ödeme, 3600 ek gösterge ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konularını dile getiren Yazgan, “Kamu görevlilerinin kayıplarını telafi edecek şekilde seyyanen zam verilmelidir.” dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Başkan Yardımcıları Halil Küçükdevlet ve Mustafa Kahraman ile birlikte teşkilat ziyaretleri kapsamında Kırıkkale Şubesi Olağan Kongresi ve Samsun İl Divan Toplantılarına katıldı. Sendikal çalışmalarına hız veren Genel Başkan Yusuf Yazgan, illerde teşkilat mensupları ve Büro Memur-Sen üyeleri ile bir araya gelerek sorun ve talepleri yerinde dinledi.

Memura seyyanen zam

Toplantılarda döviz kurundaki yükseliş sonucunda gıda, ulaşım ve kira fiyatlarının yükselmesiyle kamu görevlilerinin hayatındaki maliyetlerin arttığını söyleyen Genel Başkan Yusuf Yazgan, “ Bizler toplu sözleşmeyi bu hareketlilikten önce yaptık. Şimdi kamu görevlisinin alım gücü düştü. Memurun ek bir zamma ihtiyacı var. Ocak ayında yüzde 5’lik zam ve enflasyon farkıyla birlikte kamu görevlilerinin kayıplarını telafi edecek şekilde seyyanen zam verilmelidir.” şeklinde konuştu.

3600 Ek gösterge ve sözleşmelilere kadro

Memur-Sen olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bu konuda bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Genel Başkan Yazgan, “ Zam ve enflasyon farkına ilaveten ek zam konusunda uzlaştık. Asgari ücret görüşmeleri bittikten sonra taraflar olarak bir araya gelerek bu konuyu konuşacağız. Çalışmaya karşı temel yaklaşımımız tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde ilave ödeme yapılmasıdır. 3600 Ek gösterge ve sözleşmelilerin kadroya alınması konularının da adil ve hakkaniyetli bir şekilde 2022 yılı içerisinde çözüme kavuşturulması için mücadelemiz devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum