YHS personeline, öğrenim durumlarına göre sınavsız olarak üst görevlere atanmaları Meclis'e taşındı!

YHS personeline, öğrenim durumlarına göre sınavsız olarak üst görevlere atanmaları Meclis'e taşındı!
Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların özlük haklarının (maaş, yıpranma payı, görev tanımı) iyileştirilmesine ilişkin Meclis'e yeni önerge verildi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 25.10.2022 Ümit DİKBAYIR /Sakarya Milletvekili 

Kamu kurumlarında çeşitli unvanlarda (teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, dağıtıcı, terzi, berber, garson, bahçıvan, matbaacı vb.) görev yapan ve sayıları yaklaşık 110 bini bulan Yardımcı Hizmetler Sinifi (YHS) personeli, bulundukları sınıftan kaynaklı olarak birçok maddi ve manevi mağduriyet yaşamaktadır. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan personelin kurumlardaki ana hizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde çalıştırılabileceği gibi çok geniş bir tanımı olması ve bu sınıfın içinde bulunan unvanların ayrı ayrı görev tanımının olmaması sebebiyle amirleri tarafından unvanları göz ardı edilerek, Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda bulundukları gerekçe gösterilerek unvanları ile uyumsuz işlerde çalıştırılmakta ve bu personelin her işte kullanılmasına neden olmaktadır. 

Zaman içinde söz konusu görevlerin ilgililerin unvanı ile özdeşleşmemesi ve haklı olarak bu görevi yapmak istememelerinde ise sorunlu personel olarak düşünülmelerine ve değerlendirilmelerine neden olmaktadır. 

Kurumlar, YHS personelinin yükselebileceği kadrolara sınav yoluyla personel alımına gittiklerinden ve periyodik olarak Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı açmamalarından dolayı, bu personelimiz üniversite mezunu olsalar dahi sınıf değiştirme imkânı bulamamaktadır. 

Buna göre; 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

1- Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin aylık ücretleri ve emeklilik hakları ile diğer memurlar (Memur, VHKİ vb.) arasında ne kadar fark vardır?

2- Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrolarında kaç personelimiz bulunmaktadır?

3- Taşeron firmalara bağlı olarak kamu kurumlarında çalışan taşeron personelin, devlet kadrolarına geçmesi sebebiyle oluşan, Yardımcı Hizmetler Sınıfının ekonomik ve özlük hakları düzeltilecek midir?

4- Bir sefere mahsus Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanların, öğrenim durumlarına göre sınavsız olarak üst görevlere atamalarının yapılması düşünülmekte midir?

5- Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanlarımıza yıpranma payı verilmesi düşünülmekte midir?

6- Yardımcı Hizmetler Sinifi çalışanlarının görev tanımı yapılarak, insan üstü her türlü işte çalışmalarının önüne geçilecek midir? 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.