Yusuf Yazgan: Memura seyyanen zam ya da taban aylığa artış istiyoruz

Yusuf Yazgan: Memura seyyanen zam ya da taban aylığa artış istiyoruz
Memur-Sen’e bağlı olan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Asgari ücretin 8 bin 506 TL’ye çıkarılmasını önemli buluyoruz. Burada uygulanan artış kriterlerinin kamu görevlileri için de uygulanmasını istiyoruz. Ayrıca kamu görevlileri için oransal zammın yanından seyyanen zam ya da taban aylığa artış talep ediyoruz” dedi.

*Memur Konfederasyonları Sendikası’na (Memur-Sen) bağlı olan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, işçi kesimine yapılan asgari ücret zammının memurlar için de uygulanmasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamış olduğu asgari ücretin ardından gözler memur maaşlarına yapılacak olan zamma çevrildi. Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Yazgan, sendikalarının hizmet kolunda 8 önemli bakanlık ve 43 kurumda yetkili olduklarını belirterek, “Asgari ücretin 8 bin 506 TL’ye çıkarılmasını önemli buluyoruz. Burada uygulanan artış kriterlerinin kamu görevlileri için de uygulanmasını istiyoruz. Ayrıca kamu görevlileri için oransal zammın yanından seyyanen zam ya da taban aylığa artış talep ediyoruz. Bu nedenle asgari ücrete yapılan yüzde 54,5’lik artış esas alınarak yüzdelik zamma ilave edilmek suretiyle seyyanen zam yapılmalı kamu görevlilerin alım gücü yükseltilmelidir” dedi.

MEMURA YAPILAN ZAM ASGARİ ÜCRETİN GERİSİNDE KALDI
Yapılan açıklamada asgari ücret ve memur maaşlarının 2010 ve 2022 yılları arasındaki zam oranları da paylaşıldı. Tabloya göre 12 senelik süreç içerisinde asgari ücrete nominal olarak yüzde 854 artış yapılırken, en düşük devlet memuru aylığına (Hizmetli) oransal olarak yüzde 598 artış yapıldığı görüldü. Yazgan, “2023 yılı Ocak ayında devlet memuru maaşlarına yapılacak zam için seyyanen zam+asgari ücrete yapılan yüzde 54,5 oranı esas alınarak, yüzdelik zamma ilave edilmek suretiyle memur maaşlarında meydana gelen kaybın büyümesine fırsat verilmemelidir” ifadelerini kullandı.

 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.