Yusuf Yazgan: Memurların Kayıpları Ek Zam Ile Telafi Edilmelidir

Yusuf Yazgan: Memurların Kayıpları Ek Zam Ile Telafi Edilmelidir
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Genel Başkan Vekili Ahmet Kızıl ve Genel Başkan Yardımcısı Halil Küçükdevlet ile birlikte Konya 1 ve 2 Nolu Şubelerin İl Divan Toplantılarına katıldı. Toplantıda konuşan Yazgan, “Kamu görevlilerinin düşen alım gücü sadece vergi indirimi ile telafi edilemez. Kayıpların telafisi için ek bir protokol düzenlenerek ek zam verilmelidir.” dedi.

Kamu görevlilerinin talep ve sorunlarının istişare edildiği toplantıda konuşan Genel Başkan Yusuf Yazgan, kamu görevlilerinin ek zam beklentisini yineledi. Kamu görevlilerinin düşen alım gücünün vergi muafiyeti ile telafi edilemeyeceğini belirten Genel Başkan Yazgan, “ Asgari ücret tutarı kadar memura vergi muafiyeti getirilmiş olması önemlidir ama bu adımı yeterli görmek doğru değil. Kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ‘Ek zam/ilave ödemenin’ en kısa zamanda tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde hayata geçirilmesini istiyoruz.  Müzakerelere ivedilikle başlanılmalı ve ek zammın 15 Ocak’ta maaşlara yansıması için çalışmalar bir an önce tamamlanmalıdır.” şeklinde konuştu.

Kamu görevlilerinin dört gözle maaşlarda iyileştirme yapılmasını beklediğini belirten Başkan Yazgan, “Haktan haklıdan yana olan tavrımızı sürdüreceğiz. Kamu görevlilerimizin mağdur olmaması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum