2021 diyaliz teknikeri atamaları Sağlık Bakanı'na soruldu

2021 diyaliz teknikeri atamaları Sağlık Bakanı'na soruldu
2018-2020 yılları arasında 50 bine yakın sağlık personeli alimi olmuştur. 24 bin mezunu bulunan diyaliz teknikerlerine düşen kadro sayısı 349'dur. En son yapılan 12 binlik sağlık personeli alımında ise diyaliz teknikerlerine ayrılan kadro sayısı sadece 20'dir. 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 18.01.2021 Av. Ayhan EREL/Aksaray Milletvekili 

Sayın Bakanım; 1 Mart 2019'da yaptığınız açıklamada "Diyaliz teknikerlerinin istihdam sorununu çözüyoruz ve diyaliz ünitelerinde sadece diyaliz teknikerleriyle hizmet vermeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullanmıştınız. 

Ancak; 2018-2020 yılları arasında 50 bine yakın sağlık personeli alimi olmuştur. 24 bin mezunu bulunan diyaliz teknikerlerine düşen kadro sayısı 349'dur. En son yapılan 12 binlik sağlık personeli alımında ise diyaliz teknikerlerine ayrılan kadro sayısı sadece 20'dir. 

Zor şartlar altında iki yıl üniversite eğitimini tamamlayan iş, aş hayalleri kurarak mezun olan diyaliz teknikeri gençlerimiz verilen sözlerin tutulmamasından dolayı işsiz kalmış, hayallerine kavuşamamış ve mağdur edilmiştir. 

Salgin sürecinde yaşadığımız bu zor günlerde sağlıkçılarımızın omuzlarına çok fazla yük binmektedir. Bu yükün hafifletilmesi adına işin ehli diyaliz teknikerlerinin biran önce atamalarının yapılması ve görevlerine başlaması gerekmektedir. 

Bu bağlamda; 
1)
Diyaliz teknikerlerinin atamalarının yapılması hususunda çalışmalarınız nelerdir? 

2) Diyaliz teknikeri ataması hakkında çalışmalarınız var ise 2021 yılı için planlanan kadro sayısı kaçtır? 

3) 1 Mart 2019 da Diyaliz Teknikerlerine istihdam sözü verilmesine ve yeni diyaliz yönetmeliği çıkarılmasına rağmen diyaliz teknikerlerinin istihdam edilmemesinin nedeni nedir? 

4) Diyaliz yönetmeliğine göre sertifikasız personel çalıştırılamaz ibaresi olmasına rağmen devlet hastanelerinde sertifikasız personel çalıştırılmasının nedeni nedir? 

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.