39 branşta atama bekleyen 600 bin sağlık bölümü mezun var!

39 branşta atama bekleyen 600 bin sağlık bölümü mezun var!
Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu TBMM 'de yaptığı konuşmasında 39 branşta mezun olmuş, atama bekleyen sayıları 600 bini geçmiş sağlık bölümleri mezunu gençlerin olduğunu söyledi.

MEHMET METANET ÇULHAOĞLU (Adana) – Değerli arkadaşlarım, bir hekim olarak bugün sizlere hayatınızın her döneminde bire bir karşılaştığınız ve hayatlarınızı emanet ettiğiniz hekimlerin en büyük yardımcıları olan, daha ortaöğretim çağlarında, 16-17 yaşlarında sağlık kuruluşlarında mesleğini yapmaya başlayan yardımcı sağlık personellerinin sorunları hakkında bilgi aktarmak istiyorum: Ülkemizde sağlık konusu “Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.” ifadesiyle Anayasa’mızda yer almıştır. Yardımcı sağlık personeli kardeşlerimiz hafta sonu, gece gündüz, bayram tatili demeden görev yapan nöbet tutanlardır yani kim bunlar? Sağlık memurundan, ebesine, hemşirelerinden, teknisyenlerine, teknikerlerden, perfüzyoniste, konuşma terapistinden, paramediğine, diş teknisyeni ve teknikerine kadar yardımcı sağlık personellerinden bahsediyorum. Bu kardeşlerimiz sağlık kuruluşlarında her an yanı başımızda görev yapmalarının yanında çalışanların sağlık eğitimlerinde görev almaktalar; çalışma alanında genel hijyen şartlarını denetlemekteler, iş sağlığı ve güvenliği alanında planlama yapmaktalar, iş sağlığı ve güvenliğini değerlendirmek, takip etmek ve gerekli yönlendirmesini sağlamaktadırlar.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum