400 bin sağlık teknikerinden 7 maddelik atama talebi

400 bin sağlık teknikerinden 7 maddelik atama talebi
400 bini aşan Sağlık teknikeri mezunları olarak genel sorunlarımız ve realist çözüm önerilerimiz

1-Saglık teknikerleri olarak en büyük sorunlarımızdan biri yanlış görevlendirmedir.  Birçok tekniker arkadaşımızın görevini sahada başka meslek gruplarındaki kişilerin küçük çaplı eğitimler verildikten sonra,teknikerlerin yapması gereken görevlere getirilmesi ne kadar doğrudur? Teknikerler olarak binlerce mezun varken bu şekilde yanlış uygulamalarla hem işsiz gençlerin sayısı artmakta, hem de sahada çalışan sağlıkçıların hakları kısmen gasp edilmektedir.Bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

2-Sağlık teknikerleri olarak birçok eğitim aldığımız alan olmasına rağmen yetersiz veya tanımlanamayan görev tanımları nedeniyle sahadaki uygulamalarımız  faal olarak icra ediyor ,ancak hukuki bir geçerliliği olmaması nedeniyle hukuki anlamda savunmasız kalıyoruz. Bu bağlamda görev tanımlarımızın aldığımız eğitimler ve sahadaki işleyiş şekline göre  düzenlenmesi ve tanımlanması gerekmektedir.

3-Özellikle belli başlı  önlisans bölümlerinde daha fazla yoğunlaşmış olan sertifikasyon ile alan dışı çalıştırılma sorunu ortaya çıkıyor, birkaç aylık sertifika programları ile gerekli mesleki yetki ve sorumluluk kazandırılabiliyorsa neden binlerce genç tekniker arkadaşımız yıllarını verip bu okullardan mezun edildiler?

4-Türkiyedeki tüm önlisans bölümlerinin en büyük sorunu mezun olup işsiz kalmaktır. Bu sorunun köküne inildiğinde ,ihtiyaç fazlası  öğrenci yetiştirip mezun verilmesidir. Sağlık bakanlığı ,sendikalar ve yükseköğretim kurumunun arz talep dengesine göre üniversitelere kontenjan sınırı getirilmelidir.

5-Saglik Bakanlığının alımlarında yardımcı sağlık personeli alımlarının kadroları, ihtiyaç durumu da göz önünde bulundurularak her branşa adil şekilde dağıtılmalı ve mezun sayısı her geçen gün artan  işsiz mezun tekniker  yığılmasının önüne geçilmelidir. 

6-Özel hastanelerde  sıkça karşılaştığımız alan dışı çalıştırma, sağlık mesleklerinin tümü için risk olmasına rağmen,hastaların hayatı dahi riske atılarak, sağlık personelleri aldıkları eğitimler ve mesleki yetkileri ile alakası olmayan birimlerde usta-çırak ilişkisi ile uygulama yapıp görevlendirilmektedir. Bu durumlar hem hasta açısından hemde sağlık personeli açısından oldukça riskli olmasına rağmen nasıl göz ardı edilip bu uygulamalara onay  verilmektedir? Bakanlığın bu kurumlar üzerinde gerekli denetimleri özenle yapmasını rica ediyoruz.

7-Sahadaki çalışan personellerin mağduriyetinin giderilmesi açısından bundan sonra yapılacak olan tüm yardımcı sağlık personeli alımlarının 657 sayılı devlet memurları kanununun  4A maddesine göre kadrolu personel olarak yapılmasını arz  ederiz.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum