4/B'li sözleşmeli personelin yıllık izinleri yanacak

4/B'li sözleşmeli personelin yıllık izinleri yanacak
27 Ekim'de yayımlanan Genelgeyle, ikinci bir talimata kadar Sağlık Bakanlığı yıllık izinlerin durdurulduğunu belirtmişti. Ancak 4/B sözleşmeli personelin izinleri gelecek yıla aktarılmadığı için bu personel için bir düzenleme yapılmaması halinde yıllık izinleri yanacaktır.

Bilindiği üzere 27 Ekim 2020 tarihinde yayımlanan Genelgeyle, Sağlık Bakanlığı, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalışan bütün personelin yıllık izinlerini ikinci bir talimata kadar durdurmuştur.

Kasım ve Aralık ayında, kış şartlarından dolayı pandeminin şiddeti artacağı için, yıllık izinlerin yeniden açılması zor görülmemektedir.

Diğer taraftan, sözleşmeli personelin izinleri, Cumhurbaşkanlığı kararıyla değiştirilebilen "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"da düzenlenmiştir. Esasların 9'uncu maddesi şu şekildedir:

"217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinde belirtilen kurumlarda geçen hizmet süresi, bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir."

Kullanılmayan yıllık izinlerin bir sonraki yıla aktarılamayacağına ilişkin düzenleme olmadığı için, yıllık iznini kullanmayacak olan 4/B'li sağlık personelinin izinleri yanacaktır.

Sağlık Bakanlığının, zaten büyük bir özveriyle çalışan sağlık personeli için, Cumhurbaşkanlığı aracılığıyla, "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"a ek bir geçici madde ekleterek, kullanılamayan yıllık izinlerin 2021 yılı içinde kullanılmasına imkan sağlaması gerekmektedir.
memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.