4/b sözleşmeli sağlık personeli kadroya alınacak mı? Bakan Koca'ya soruldu!

4/b sözleşmeli sağlık personeli kadroya alınacak mı? Bakan Koca'ya soruldu!
Bakanlığınız, 663 Sayılı KHK'nin 45/A maddesine göre 4/B statüsünde "Sözleşmeli Sağlık Personeli” alımını hayata geçirmiştir. Kamuda huzuru bozan, çalışma barışını zedeleyen en önemli faktörlerden birisi de farklı istihdam modellerini ortaya koyarak ,aynı yerde aynı işi yapan insanlar arasında farklı mali, sosyal ve özlük hakları bakımında ayrımcılık yaratmaktır. Bakanlık olarak aynı yerde aynı işi yapan ve aynı özveriyle çalışan sözleşmeli sağlık çalışanlarını, bu zorlu süreci de göz önünde bulundurarak, k

Sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadroya geçirilmesine yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığına ilişkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle 7 Nisan 2020 de TBMM ye yazılı önerge sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğü'nün 96 ila 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Faruk SARIASLAN /Nevşehir Milletvekili 

Bakanlığınız, 663 Sayılı KHK'nin 45/A maddesine göre 4/B statüsünde "Sözleşmeli Sağlık Personeli” alımını hayata geçirmiştir. Kamuda huzuru bozan, çalışma barışını zedeleyen en önemli faktörlerden birisi de farklı istihdam modellerini ortaya koyarak ,aynı yerde aynı işi yapan insanlar arasında farklı mali, sosyal ve özlük hakları bakımında ayrımcılık yaratmaktır. 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık çalışanlarımız Covid-19 salgını nedeniyle, bu salgını kontrol altına almak ve hepimizin bu süreci en az hasarla atlatmamız için yoğun bir çaba harcamaktadırlar. Bunu yaparken de kendi sağlıklarını ve yaşamlarını tehlikeye attıklarının farkındadırlar. Sağlıkçılarımızın ne zor koşullar altında çalıştığının farkındayız. Kendilerine uygulanan şiddet ve tüm olumsuzluklara rağmen görevlerini büyük bir risk altında dahi özveriyle yerine getirmektedirler. 

Bu kapsamda; 

1. Bakanlık olarak aynı yerde aynı işi yapan ve aynı özveriyle çalışan sözleşmeli sağlık çalışanlarını, bu zorlu süreci de göz önünde bulundurarak, kadrolu personel statüsüne almak için bir çalışmanız mevcut mudur? 

2. Bakanlık bünyesinde böyle bir çalışma başlatılmışsa, ne zaman hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum