4/D'li ambulans sürücülerinin özlük hakları TBMM gündeminde

4/D'li ambulans sürücülerinin özlük hakları TBMM gündeminde
4/D'li ambulans sürücülerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi önerisine ilişkin Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye önerge verildi. Ülkemiz genelinde sayıları yaklaşık 5.000 civarında olan 4-D'li ambulans sürücülerinin mağduriyetlerinin giderilmesi adına ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, çalışma koşullarında düzenlemeler yapılması gerekmektedir. 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 01.10.2021 Av. Uğur BAYRAKTUTAN /Artvin Milletvekili 

Ülkemiz genelinde sayıları yaklaşık 5.000 civarında olan 4-D'li ambulans sürücülerinin mağduriyetlerinin giderilmesi adına ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, çalışma koşullarında düzenlemeler yapılması gerekmektedir. 

Bu Bağlamda; 

1. 4-D'li ambulans sürücülerinin sorunları Bakanlığınız bilgisi dahilinde midir? 

2. Ülkemiz genelinde 696 sayılı KHK kapsamında kadroya geçenlerde dahil olmak üzere istihdam edilen kaç adet 4-D'li sağlık çalışanı bulunmaktadır? 

3. Bakanlığınız tarafından ilgili sağlık çalışanlarının Nöbet usulleri ve çalışma saatlerinden kaynaklanan mağduriyetlerinin giderilmesi adına bir çalışma  programınız var mıdır? Var ise bu çalışma programınızın içeriği nelerdir? 

4. Sayıları yaklaşık 5000'i bulan ilgili personelin 24 saat nöbet usulüne geçirilmesi adına düzenlemeler ne zaman yapılacaktır? 

5. İlgili sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi adına bir çalışma ne zaman başlatılacaktır? Bir takvim açıklar misiniz? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum