80 bin ortaöğretim mezunu sağlıkçı atama bekliyor

80 bin ortaöğretim mezunu sağlıkçı atama bekliyor
Manisa Milletvekili Özgür Özel Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında 80 bine yakın ortaöğretim mezunu sağlıkçının atama beklediğini, kamuya atamalarda da sadece lisans mezunu hemşirelerin tercih ediliyor olması nedeniyle 80 bin kişinin çaresiz bir işsizlikle karşı karşıya olduğunu söyledi.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Sayın Başkan, Ortaöğretim Sağlıkçılar ve Hemşireler Platformu adında 25 bin üyeli bir platform geçtiğimiz hafta bizleri ziyaret etti. 80 bine yakın ortaöğretim mezunu sağlıkçının atama beklediğini, 2017 yılından bu yana ortaöğretim hemşirelik bölümünün mezun vermediğini, kamuya atamalarda da sadece lisans mezunu hemşirelerin tercih ediliyor olması nedeniyle 80 bin kişinin çaresiz bir işsizlikle karşı karşıya olduğunu öğrendik. 2020 yılında, pandeminin yılında bile sadece 3.500 kişilik bir alım yapılmış, 2021 yılında da herhangi bir alım öngörülmediği için 80 bin kişi işsizlikle, açlıkla, mesleklerini yapamamakla karşı karşıyalar. Burada bir konuya dikkat çekmek gerekiyor, 2005 yılında kapanan sağlık meslek liseleri 2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yeniden açıldı ve özendirildi, teşvik edildi, çocuklara garantili iş yolu olarak gösterildi. Burayı tercih edenleri şimdi yüzüstü bırakmak doğru değil. Böyle bir pandemi koşulunda sağlıkçılara bu kadar çok ihtiyaç varken, sağlık emekçileri yıpranırken, tükenirken, ölürken ve artık birazcık nefes almaya ihtiyaç duyduklarında bu arkadaşlarımızın göreve davet edilmeleri, başlatılmaları, atanmaları son derece yerinde olacaktır.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.