Aile Sağlı Merkezinde çalışan grup elemanları kadroya alınsın.

Aile Sağlı Merkezinde çalışan grup elemanları kadroya alınsın.
Aile Hekimliği Personelleri 24.11.2004 tarihli ve 5258 sayılı kanunun 8. Maddesine dayanılarak hazırlanan yönetmeliğe tabi A Sınıfı, B Sınıfı, C ve D sınıflarındaki Aile Sağlığı Merkezlerinde hizmet satın alınan 4/a SGK girişli ilave sağlık personelleri hemşire,ebe, att, tıbbi sekreterler ve temizlik personelleridir.

Görev ve sorumlulukları itibariyle kamuya bağlılar fakat iş özlük haklarına ve maaşa gelince kamudan bağımsız herhangi bir ticari alanda iş kanununa göre çalışmaktadırlar.
Başlıca sorunları; maaşları aile hekimleri tarafından yatırıldığı için maaşların düzenli yatırılıp yatırılmadığı ya da ücretlerinin tam ödenip ödenmediği herhangi bir denetlemeye tabi olmadığından mağduriyetler yaşanabiliyor. İzin hususuna gelince özellikle ilave personelin az olduğu kurumlarda hastalık sağlık vs. hangi sebep olursa olsun yapılan işte aksaklık olacağı düşünüldüğünden işçiler izinlerini kullanma noktasında sıkıntı yaşamaktadırlar.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Aynı görevleri yapan personeller arasında kadrolu ile kadrosuz çalışanlar arasında ücret yönünden adaletsizlik var. ASP grup personellerinin iş güvencesi olmadığı için kadrolu olanlar ve hekimler tarafından mobbinge maruz kalmakta ve görev tanımı dışında işleri yapmaya zorlanmaktadırlar. Aralarında aileleri farklı illerde görev yapan fakat söz konusu geçim şartlarını ve geleceklerini düşündükleri için işinden ayrılamayan nakil ve yer değiştirme hakkı bulunmadığı için çalışmak zorunda kalarak mağduriyet yaşayan işçilerde var.

Ülkem-İş Konfederasyonu olarak talebimiz 2018 de 696 KHK ile taşeron işçilere kadro verirken kapsam dışı kalan işçiler için yeni yapılacak olan kadro düzenlemesinde Aile Sağlı Merkezinde çalışan grup elemanlarının da kadroya alınması yönündedir.

Fatih ÖKSÜZ
Ülkem-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.