AK Parti'den Sağlıkçılara Yapılacak Zam Tutarı Hakkında Açıklama!

AK Parti'den Sağlıkçılara Yapılacak Zam Tutarı Hakkında Açıklama!
AK Parti Milletvekili: Pratisyene 25 bin, uzmana 30 bin! Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, hekimlere ücret iyileştirmelerini kapsayan kanun çalışmalarının son sürat devam ettiğini, kanunla, pratisyenlerin 25 bin liraya kadar, uzmanların ise 30 bine kadar maaş alabileceklerini duyurdu

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Olay TÜRK TV’de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Tamer burada yaptığı açıklamada  pratisyenlerin 25 bin liraya kadar, uzmanların ise 30 bine kadar maaş alabileceklerini duyurdu.

Sağlık Bakanlığına bağlı çalışan doktorların ve sağlık çalışanlarının yeterli ücretleri almaları gerektiğini savunan Tamer, şu anda da çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Hak edilen ücretlerin alabilmeleri için çalışmaların yürütüldüğünü belirterek “Aralık ayında 6 maddelik iyileştirme kanun yapmıştık, yalnız kanun Sanayi Kanunu içerisindeydi. Sonra maddeleri çekerek ve yerine yeni bir sağlık yasası çıkarılarak daha etkili ve eksik kimsenin kalmadığı bir kanun çıkarmak istedik. Çünkü o maddeler arasında üniversite hocaları yoktu ve eksiklikler vardı. Bu eksiklikleri kaldırmak için geri çekilmişti” dedi.

Şu anda kanun çalışmalarının son sürat devam ettiğini belirten Tamer, “En kısa zaman içerisinde doktor ve sağlık çalışanlarının maaş iyileştirmeleri gelecek. Bundan önce sabit ücret ve döner sermayelerini emekliliğe yansımaması söz konusuydu.  Sabit ücretlerin genel sermayeye aktarılarak emekliliğe yansıması da yine bu kanunla sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Bundan önce döner dağıtılamadığını, SUT fiyatlarının düşük kaldığını söyleyen Tamer, “SUT fiyatları da güncellenerek artırıldı. Ayrıca sabit ücretlerin döner sermayeden karşılanması için genel bütçeye aktarıldı böylece döner sermaye rahatça dağıtılacak” dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer yapılacak ücret iyileştirmeleri ile hekimlerin ellerine 30 bin liraya kadar maaş geçebileceğini şu sözlerle söyledi:

“Geçen yaptığımız hesaplamalara göre bir pratisyen hekimin 24-25 bin lira civarında, en düşük 22 bin olmak üzere 25 bin liraya kadar alabileceği, uzman hekimlerin ise 28-30 bin civarında maaş alabilecekleri iyileştirmeler gelecek.”

Aile hekimlerinin maaşları konusunda da açıklamada bulunan Tamer, “Aile hekimlerinin aldıkları ücretler şu an yeterli, 22 bin lira civarında ücret ellerine geçebiliyor onları bir tarafa bıraktık ancak bir eksiklik var ise o da giderilecek” dedi.

El cerrahisi, kanser cerrahisi gibi hem sayıları az  olan hem de özelikli iş yapan cerrahları farklı bir yeri olduğunu belirten Tamer, “Sıradan ameliyatları yapmakla özel ameliyatları yapmak arasında fark var. Ben de cerrahım, sıradan sözlerim yanlış anlaşılmasın ama bu insanlara da hak ettiklerini verelim. Onlara da uzmanlara da. Hekimlerin hak ettiklerini almaları için de gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.
medimagazin

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum