Anestezi teknikerleri hak ettikleri ölçüde atanmaları gerek

Anestezi teknikerleri hak ettikleri ölçüde atanmaları gerek
Manisa Milletvekili Özgür Özel TBMM konuşmasında 80 bin anestezi bölümünden mezun tekniker olduğunu ancak bu sayıya yakın bir atamanın kesinlikle gerçekleştirilmediğini söyledi.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Tüm meslek grupları mağdur, onlardan bir tanesi de anestezi teknikerleri. Üniversitelerin ön lisans anestezi bölümünden mezun olan 80 bin anestezi teknikeri var, ancak bu sayıya yakın bir atama kesinlikle gerçekleştirilmiyor. 2018-2019 yıllarında 4 binin üzerinde, 5 bine yakın öğrenci mezun olmuşken ayrı ayrı, 2018’de sadece 645 kişinin ataması yapıldı. Mezun sayısının beşte 1’i, altıda 1’i kadar atamalar, bu alanda da bir kronik işsizlik noktasına dönüşmüş durumda. Pandeminin artarak devam ettiği böyle bir süreçte hak ettikleri ölçüde atanmaları gerektiği açıktır, bu konuyu da ilgililerin dikkatlerine sunuyoruz.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.