Anestezi Teknikerleri için belirlenen bir atama planı var mıdır?

Anestezi Teknikerleri için belirlenen bir atama planı var mıdır?
Atama bekleyen sağlık çalışanlarımızın göreve başlatılması sağlık sisteminin daha başarılı işlemesine yol açacağı gibi atamaların ne zaman yapılacağı ve hangi sayılarda olacağı konusunda net bir bilgi olmaması atama bekleyen vatandaşlarımızda huzursuzluk yaratmaktadır. 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki soruların Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını saygılarımla arz ederim. 22.02.2021 Servet Ünsal /Ankara Milletvekili 
Ülkemizde sağlık sisteminin sorunları arasında personel yetersizliği ve atanamayan sağlık personelleri gelmektedir. Bir yandan personel eksikliği nedeniyle yoğun çalışma saatleri oluşurken diğer yandan da 600.000'den fazla sağlık çalışanı atama beklemektedir. Atama bekleyen sağlık çalışanlarımızın göreve başlatılması sağlık sisteminin daha başarılı işlemesine yol açacağı gibi atamaların ne zaman yapılacağı ve hangi sayılarda olacağı konusunda net bir bilgi olmaması atama bekleyen vatandaşlarımızda huzursuzluk yaratmaktadır. 

Bu kapsamda; 

1- Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde görev yapan Anestezi Teknikerlerinin sayısı nedir?
2- Bu sayı ihtiyacı karşılamaya yetiyor mu?
3- Anestezi Teknikerleri için belirlenen bir atama planı var mıdır? Varsa atamalar ne zaman gerçekleşecektir ve sayısı kaç olacaktır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.