Artık kamuya TYP kapsamında şoför de alınabilecek! İşte TYP yönetmeliğindeki değişiklik

Artık kamuya TYP kapsamında şoför de alınabilecek! İşte TYP yönetmeliğindeki değişiklik
30 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Toplum Yararına Programda (TYP) Sağlık Bakanlığı için TYP kapsamında, Covid-19 salgını süresince şoför alınabilecek. İŞKUR TYP kapsamında istihdam edilen şoförler yılda en fazla 9 ay çalışabilecek.

Türkiye İş Kurumu tarafından Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinde yapılan değişklik ile TYP kapsamında istihdam edilen şoförler yılda en fazla 9 ay çalışabilecek. İşte 30 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği:

AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
 

Türkiye İş Kurumundan:

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 9 – (1) Yeni koronavirüs (Covid-19) salgını süresince, Sağlık Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşları ve bunların taşra teşkilatlarının salgınla mücadele faaliyetlerine ilişkin yürüttükleri kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla şoförlük mesleğine yönelik Toplum Yararına Program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri ve dördüncü fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP’lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür.
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.