Aşı olmayan 7 bin sağlık çalışanı görevden uzaklaştırıldı

Aşı olmayan 7 bin sağlık çalışanı görevden uzaklaştırıldı
Ülkemizde sağlık çalışanlarına corona aşısı yaptırmak zorunlu mu? Aşı yaptırmak istemeyen 7 bin sağlık çalışanını görevden uzaklaştırılması Yunanistan'da gerçekleşti. Sağlık Bakanı Thanos Plevris, corona virüsü aşısı yaptırmayan yaklaşık 7 bin sağlık çalışanının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Yunanistan’da corona virüs salgını ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına aşı olmaları için verilen süre 1 Eylül'de doldu.

Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris, Meclis'te yaptığı konuşmada, corona virüs aşısı yaptırmayan 6 bin 412 sağlık çalışanının ve 500 ambulans görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Plevris, görevden uzaklaştırılan 6 bin 412 sağlık çalışanından 5 bin 594'ünün hastanelerde, 818'inin ise ilk derece sağlık kuruluşlarında çalıştığını belirtti.

ZORUNLU AŞI UYGULAMASI

Zorunlu aşılama uygulamasının etkisini gösterdiğini kaydeden Bakan Plevris, "Zorunlu aşılama başlamadan önce sağlık sisteminde aşısızlar için çift haneli ve daha fazlasına ulaşan yüzdelerden bahsediyorduk" dedi.

Plevris ayrıca, zorunlu aşı uygulaması sonucu bir hastanede aşılı çalışan oranının yüzde 35'ten yüzde 87'ye çıktığını vurguladı.

10 binden fazla sağlık çalışanının görevden alınmasına hazırlıklı olduklarını dile getiren Plevris, önümüzdeki hafta, aşının ilk dozunu olan sağlık çalışanlarının işe dönmeleri için yeni bir tarihin belirleneceğini kaydetti.

SAĞLIK SİSTEMİ ENDİŞESİ

Kamu Hastanesi Çalışanları Federasyonu (POEDIN), uzmanların yeni bir corona virüs dalgasını beklediği kış mevsiminden önce, hali hazırda zayıf durumdaki sağlık sistemi için görevden uzaklaştırılanların son derece gerekli olduğunu savundu.

Corona virüs vakalarının arttığı bu dönemde sağlık birimlerinin daha da zayıflamasından korkuluyor. Yunanistan'da corona virüse karşı tamamen aşılananların oranı yüzde 53'ü geçti.
ntv

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum