Bakan Koca'ya, sözleşmeli sağlık personeline kadro ve 3600 ek gösterge ve yıpranma payı soruldu

Bakan Koca'ya, sözleşmeli sağlık personeline kadro ve 3600 ek gösterge ve yıpranma payı soruldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Kocaya, 3600 ek gösterge, sözleşmeli sağlık personeline kadro, Covid-19'un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi, fiili hizmet zammı ve sağlık atamaları soruldu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 17/3/2021 İsmail KONCUK/ Adana Milletvekili 

Sağlık çalışanlarımızın ekonomik ve özlük haklarının gün geçtikçe iyileştirilmesi gerekirken aksine olumsuz yönde etkilenmiştir. Covid-19 pandemi döneminde tüm sağlık çalışanlarımız fiziksel, psikolojik ve mesleki olarak çok zorlu bir süreç yaşamış, Covid-19'a yakalanan ve bu nedenle hayatını kaybedenlerin en fazla görüldüğü meslek grubu olmuştur. Ne yazık ki risk altında ve yoğun koşullarda çalışmalarına rağmen emeklerinin karşılığını alamamaktadırlar. 

Bu Bağlamda; 

1. Covid-19'un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için yasa tasarısının Meclis Genel Kurulunda gündeme alınması, kabul edilmesi için çalışmalarınız hangi aşamadadır? 

2. Sağlık çalışanlarını şiddete karşı koruyacak "Sağlıkta Şiddet Yasası" çıkarılması için Bakanlık olarak yürütülen çalışma hangi aşamadadır? Yasalaşması için bir takvim açıklar mısınız? 

3. Sağlık çalışanlarının emekliliğine yansıyacak temel ücret ile ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır? 

4. Seçim meydanlarında sözü verilen 3 yıldır tutulmayan “3600 ek gösterge" sözü ne zaman yerine getirilecektir? 

5. Fiili hizmet zammı için bir çalışmanız var mıdır? 

6. Sözleşmeli sağlık çalışanları ne zaman 4-A kadrosuna alınacaktır? 

7. İşsiz, umudunu yitiren yüzbinlerce sağlık çalışanını istihdam edebilmek için ne gibi çalışmalarınız vardır? 
Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum