Cumhur İttifakı’nda Müdür Taşçı Çatlağı

Cumhur İttifakı’nda Müdür Taşçı Çatlağı
İl genelinde en fazla eleştiri yapılan İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’nın Cumhur İttifakı’nda da çatlağa neden olduğu belirtiliyor

İl genelinde en fazla eleştiri yapılan İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’nın Cumhur İttifakı’nda da çatlağa neden olduğu belirtiliyor. Kurumu yönetmediği, sağlık çalışanlarının istemediği ve vatandaşların tepki gösterdiği Müdür Taşçı’yı Cumhur İttifakı’nın ortaklarından AK Parti ses çıkartmazken, diğer ortak MHP ise tepki gösteriyor. Alınan bilgiye göre; MHP il teşkilatının Taşçı’yı Ankara’ya da şikayet ettiği, bu yüzden Taşçı’nın ise MHP’ye yanaşmak için bazı kişileri devreye soktuğu gelen bilgiler arasında.

Çanakkale genelinde en fazla sorunun yaşandığı kurum Sağlık İl Müdürlüğü gösteriliyor. Sorunlara rağmen bu kurumun başında bulunan Dr. Taşçı ise ilde en fazla görev yapan müdürlerin başında geliyor. Taşçı 2017 yılından beri il sağlık müdürü. Geçen süre içinde il sağlık alanında ileriye değil geriye gitti. Gün geçtikçe sorunların biriktiği kuruma tepkiler de sürüyor.

Tepki gösterenlerin başında sağlık çalışanları geliyor. Sağlık çalışanları arasında ayrım yaptığı ve haklarını vermediği gerekçesi ile sağlıkçılar her platformda tepkilerini dile getiriyor. Sağlıkçılar bireysel tepkilerini dile getirdiği gibi sağlık sendikaları da çalışanların bu tepkisini düzenledikleri eylem ve basın toplantılarında aktarıyor.  Müdür Taşçı’yı istemeyenlerin başında da sendikalar geliyor.

3 HASTANE KAPTILDI
Kurumda işlerin zamanında yapılmadığı ve bu yüzden ile gelen sağlık yatırımlarının geri gittiği sık sık konuşulurken, sağlık alanında il bu dönemde geriye gitti. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yapıldıktan sonra eski devlet hastanesinde birkaç poliklinik açık bırakıldı geri kalanı tamamen boşaltıldı. Aynı şekilde Esenler mahallesinde bulunan Bahattin ve Huriye Demircioğlu ek binası ise tamamen boşaltıldı. Geniş alan üzerine kurulan ve büyük bahçesi bulunan bu ek binanın kaderi ne belli değil. Aynı şekilde il müdürlüğüne devredilen askeri hastane de bir süre hizmet verdikten sonra o da kapatıldı. Şehir merkezinde hiç hastane kalmadığı için vatandaşlar acil durumda dağ başına yapılan ve ulaşımı uzun süren Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda kalıyor. Bu da sağlık alanında büyük bir açığı ortaya koyuyor.

PADEMİ DÖNEMİNİ DE YÖNETEMİYOR
Çin’de başlayan ve dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkili olmaya devam ediyor. Hergün can almaya devam eden virüs, küçük bir yer olmasına rağmen en fazla artış gösterdiği illerden biri de Çanakkale oldu. Müdür Taşçı bu dönemde sağlık çalışanlarının yanında yer alması gerekirken, il müdürlüğün bahçesindeki kamelyada kendini izle ettiği konuşulmuştu.

Virüsün başladığı dönemde boş hastanelerden birisinin pandemi hastanesi yapılması önerilmesine rağmen vatandaşların en fazla gittiği ÇOMÜ Hastanesi pandemi hastanesi oldu. Burası da bir süre sonra yetmeyince Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin bir bölümü de pandemi hastanesine çevrildi. Hem sağlık açısında hem de vatandaşların çekinmesi nedeniyle sağlık alanında bir sorun daha ortaya çıktı. Buradaki yoğunluk ve pandemi hastanesi olduğu için gitmek istemeyen vatandaşlar, özel hastaneye gitmek zorunda kaldı. Bu sorun da kentin en çok tepki gösterdiği konulardan biri haline geldi.

MHP İLE ARAYI DÜZELTMEYE ÇALIŞIYOR
Tüm bu sorunlar nedeniyle MHP il teşkilatı Müdür Taşçı’yı istemediği bilinen bir gerçek. Sağlık çalışanlarına yönelik ve sağlıktaki sorunlar nedeniyle teşkilatın Müdür Taşçı’yı istemediği ve sağlık alanına zarar verdiği gerekçesi ile Ankara’da da temaslarda bulunduğu öğrenildi. Ankara’ya kadar giden şikayetler nedeniyle Müdür Taşçı’nın MHP’ye yanaşmaya çalıştığı konuşuluyor. Bazı adamları devreye sokmasına rağmen MHP’nin kendisine sıcak bakmadığı da belirtiliyor. Hatta Müdür Taşçı’nın MHP desteğini almak için Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimliği için kişi önerisini de istediği gelen bilgiler arasında.

Hülya Öz /burasicanakkale.com

NOT: Haber hakkında sitemize açıklama gönderilmesi durumunda yayımlanacaktır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.