Diş Proteze 3000 Kadro Şart!

Diş Proteze 3000 Kadro Şart!
Atama bekleyen 20 bin mezunu olan Diş Protez teknikerleri olarak son 12 sene de 426 kişilik sözleşmeli personel alımı yapılmıştır. Her sene binlerce mezun verirken 18 binlik alımda 19, 12 binlik alımda 7 kişilik kadronu n verilmesi diş protez teknikerleri açısından kötü etkilenmektedir. İhale sisteminin, sertifikalıların olduğu sürece binlerce atanmayı bekleyen mezunlar işsiz gezmektedir. Aynı zamanda ağız ve diş sağlığı bölümü ile karıştırılmamız ise bize dezavantaj sağlamaktadır.

Diş Protez Teknikerliği Mesleği Ölüyor... Diş Protez Teknolojisi bölümünden alım yapılması neden şart?

SORU: Diş Protez Teknikerliği Mesleği neden ölüyor?

cevap : Diş Protez Labaratuvarlarında sağlıksız , bilinçsiz üretimin önüne geçilmesi için halk sağlığı düşünülerek usta çırak ilişkisi kaldırıldı.  önlisans bölümü olarak  bölüm kuruldu.Bu seferde mezun olan bizler Labaratuvarlarin sağlıksız çalışma ortamı ve kalitesiz protezlerin yapılmasından dolayı meslekten soğutuduk.Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde de yeterli alım yapılmıyor. Yeni yetişen teknikerler başka  sektörlere yöneliyor.

SORU: Mesleğin ölmemesi için yapılması gerekenler nelerdir ?

Cevap:İhale sisteminin kontrol altında tutulması gerekiyor .Bunu da  zaten Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde ihtiyaç varken kadrolar doldurularak ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bünyelerinde ki Diş Protez Labaratuvarlarını aktif ederek mesleğin önünün açılması gerekiyor.

SORU :Hastanelerde ihtiyaç var dediniz? İhtiyaç varken alım  yapılamama sebebi nedir?

Cevap:Bizim bölüm diş hekimliğinin tamamlayıcısıdır. Bir hastanede labaratuvar varsa Protez kalitesi yüksektir ve bütün ağız ve diş sağlığı merkezlerinde buna ihtiyaç vardır .Bizim bölüm ağız ve diş sağlığı bölümü ile karıştırdığı için bize açılması gereken kadroda gidiyor.Mesleğin devamlılığı için diş protez teknolojisi bölümünden alım şarttır . Devletin yetkili birimlerine seslenmiş olalım .Teşekkür ederim.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.