Diyetisyenlerden 2018'de 1000 kadro talebi

Diyetisyenlerden 2018'de 1000 kadro talebi
Diyetisyenler, Sağlık Bakanlığından kendilerine sahip çıkmasını ve 2018 yılı için en az 1000 kadro atama talep ediyor.

Diyetisyenler, Sağlık Bakanlığından kendilerine sahip çıkmasını ve 2018 yılı için en az 1000 kadro atama talep ediyor.

Ben Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2016 yılında mezun oldum. Üniversite hayatımın son iki yılında bölümümüzle ilgili atama sayıları ciddi düşüşler yaşadı. Her geçen sene mezun sayımız artıyor. Bunla ters orantılı olarak da Sağlık Bakanlığı atama sayılarımızı düşürüyor. İhtiyaç çok fazla. Çünkü beslenme ile ilintili hastalıklar çok yaygın bir durumda. Obezite almış başını gidiyor. Çok sağlıksız bir nesil yetişiyor. Aileler beslenme ile ilintili sağlık problemlerimin ciddiyetinin farkında değil.

 Bizler sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ama Sağlık Bakanlığı arkamızda olmadığı müddetçe işimiz zorlaşıyor. Biz diyetisyenler 87-88 puanlarla atama bekleyen sağlık personelleriyiz. Özellerde resmen kurt kuzu muamelesi görüyoruz. Ne yazık ki bırakın asgari ücret almayı, asgari ücretin çok çok altında çalışan meslektaşlarımız var. 2 bin lira ile çalışan meslektaşlarımız şanslı olarak görülüyor. Durumumuz o kadar vahim. Diyetisyenler olarak sağlık bakanlığının bizlere sahip çıkmasını destek olmasını ve alım sayılarımızın artmasını talep ediyoruz. 2018 yılı için talebimiz en az 1000 kadro. Sesimizi duyurduğunuz için teşekkürler.

Kamubiz.com ÖZEL HABER

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum